1. González‐Pérez, S., & Vereijken, J. M. (2007). Sunflower proteins: overview of their physicochemical, structural and functional properties. Journal of the Science of Food and Agriculture, 87(12), 2173-2191.
2. وفایی، ن.، توکلی پور،ح و قدس ولی،ع. (1387 ). بررسی عوامل موثر بر ظرفیت پوستگیری و برخی از خصوصیت فیزیکی و شیمیایی دانهی آفتابگردان روغنی استان گلستان. هجدهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی.23 تا 25 مهر. مشهد.
3. Fao, I. (2013). WFP, The State of Food Insecurity in the World 2013. The multiple dimensions of food security. FAO, Rome.
4. W.A.A. Organization. West Azerbaijan Agricultural Organization [Online]. Available: http://waaj.ir/ [Accessed 21 May 2014].
5. Dillard, C. J., & German, J. B. (2000). Phytochemicals: nutraceuticals and human health. Journal of the Science of Food and Agriculture, 80(12), 1744-1756.
6. Wang, S., Meckling, K. A., Marcone, M. F., Kakuda, Y., & Tsao, R. (2011). Synergistic, additive, and antagonistic effects of food mixtures on total antioxidant capacities. Journal of agricultural and food chemistry, 59(3), 960-968.
7. Wettasinghe, M., & Shahidi, F. (2000). Scavenging of reactive-oxygen species and DPPH free radicals by extracts of borage and evening primrose meals. Food Chemistry, 70(1), 17-26.
8. Salta, F. N., Mylona, A., Chiou, A., Boskou, G., & Andrikopoulos, N. K. (2007). Oxidative stability of edible vegetable oils enriched in polyphenols with olive leaf extract. Revista de Agaroquimica y Tecnologia de Alimentos, 13(6), 413-421.
9. آقایی،آ.، درویش زاده،ر.، حاتم نیا،ع،ع و عباسی،ن. (1394). سنجش فعالیت ضداکسایشی و محتوای فنول کل در قسمتهای مختلف دانه چهار ژنوتیپ آفتابگردان(Helianthus annus L.). نشریه فیزیولوژی محیطی گیاهی، سال دهم، شماره 38، 10-1.
10. Taha, F. S., Mohamed, G. F., Mohamed, S. H., Mohamed, S. S., & Kamil, M. M. (2011). Optimization of the extraction of total phenolic compounds from sunflower meal and evaluation of the bioactivities of chosen extracts. American Journal of Food Technology, 6, 1002-1020.
11. Huang, D., Ou, B., & Prior, R. L. (2005). The chemistry behind antioxidant capacity assays. Journal of agricultural and food chemistry, 53(6), 1841-1856.
12. Parr, A. J., & Bolwell, G. P. (2000). Phenols in the plant and in man. The potential for possible nutritional enhancement of the diet by modifying the phenols content or profile. Journal of the Science of Food and Agriculture, 80(7), 985-1012.
13. Kulisic, T., Radonic, A., Katalinic, V., & Milos, M. (2004). Use of different methods for testing antioxidative activity of oregano essential oil. Food chemistry, 85(4), 633-640.
14. Tsantili, E., Shin, Y., Nock, J. F., & Watkins, C. B. (2010). Antioxidant concentrations during chilling injury development in peaches. Postharvest Biology and Technology, 57(1), 27-34.
15. Lenucci, M. S., Cadinu, D., Taurino, M., Piro, G., & Dalessandro, G. (2006). Antioxidant composition in cherry and high-pigment tomato cultivars. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54(7), 2606-2613.
16. Wu, H. C., Chen, H. M., & Shiau, C. Y. (2003). Free amino acids and peptides as related to antioxidant properties in protein hydrolysates of mackerel (Scomber austriasicus). Food research international, 36(9), 949-957.
17. Fernández-Agulló, A., Pereira, E., Freire, M. S., Valentao, P., Andrade, P. B., González-Álvarez, J., & Pereira, J. A. (2013). Influence of solvent on the antioxidant and antimicrobial properties of walnut (Juglans regia L.) green husk extracts. Industrial crops and products, 42, 126-132.
18. رضایی ارمی، س.، جعفری، س.م. و خمیری، م. (1390). ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره برگ و پوسته سبز گردو حاصل از استخراج با امواج مایکروویو. فرآوری و نگهداری مواد غذایی، دوره 3، شماره 1، 41-31.
19. De Leonardis, A., Macciola, V., & Di Domenico, N. (2005). A first pilot study to produce a food antioxidant from sunflower seed shells (Helianthus annuus). European journal of lipid science and technology, 107(4), 220-227.
20. Besbes, S., Blecker, C., Deroanne, C., Bahloul, N., Lognay, G., Drira, N.E.and Attia, H. (2004). Date seed 0il: phenolic, tocopherol and sterol profiles.Journal Of Food Lipids, 11(4):251-265.
21. Upadhyay, R., Jha, A., Singh, S. P., Kumar, A., & Singh, M. (2015). Appropriate solvents for extracting total phenolics, flavonoids and ascorbic acid from different kinds of millets. Journal of Food Science and Technology, 52(1), 472-478.
22. Abozed, S. S., El-Kalyoubi, M., Abdelrashid, A., & Salama, M. F. (2014). Total phenolic contents and antioxidant activities of various solvent extracts from whole wheat and bran. Annals of Agricultural Sciences, 59(1), 63-67.
23. Akowuah, G. A., Ismail, Z., Norhayati, I., & Sadikun, A. (2005). The effects of different extraction solvents of varying polarities on polyphenols of Orthosiphon stamineus and evaluation of the free radical-scavenging activity. Food chemistry, 93(2), 311-317.
24. Mokrani, A., & Madani, K. (2016). Effect of solvent, time and temperature on the extraction of phenolic compounds and antioxidant capacity of peach (Prunus persica L.) fruit. Separation and Purification Technology, 162, 68-76.
25. عزیزخانی، م.، زندی، پ.، گائینی، ا.، صفافر، ح. و اخوان عطار، ز. (1385). تأثیر مخلوط آنتی اکسیدانهای طبیعی بر پایداری اکسیداتیو مارگارین. فصلنامه علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 2، 44-35.
26. کمالی روستا، ل.، قوامی، م.، قراچورلو، م. و عزیزی نژاد، ر. (1390). استخراج عصاره دارچین و بررسی تأثیر آن بر پایداری روغن آفتابگردان. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. شماره 1، 22-13.