3
عضو هیات علمی، استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تبریز
4
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آتاتورک، ارزروم، ترکیه
چکیده
هدف از این پژوهش، مطالعه تاثیر سونیکاسیون حرارتی در مقایسه با روش معمول پاستوریزاسیون روی ترکیبات زیست فعال و برخی از ویژگیهای آب انار است. تیمارها، نمونه کنترل (بدون تیمار)، نمونه پاستوریزه شده (C°90 بهمدت ˝30(، نمونه حرارت داده شده در دمای C° 60 به مدت 4، 8 و12 دقیقه، نمونه اولتراسوند بدون حرارت بهمدت 4، 8 و12 دقیقه با شدتهای 4/24، 7/42و 61 میکرومتر و نمونه اولتراسوند با حرارت (60 C°بهمدت 4، 8 و12 دقیقه) با شدتهای 4/24، 7/42 و 61 میکرومتر بودند. تیمارهای مورد بررسی تاثیر معنی داری بر بریکس، pH و اسیدیته آب انار نداشتند. تیمار پاستوریزاسیون موجب بیشترین کاهش در ویژگی-های کیفی نمونهها شد. بیشترین درصد تخریب ویتامین ث در آب انار مربوط به تیمار پاستوریزاسیون در حدود 1/34 درصد بود. بیشترین محتوای فنولی در تیمار با دمای C° 25 ، شدت 61 میکرومتر در 12 دقیقه بود که به میزان 22 درصد موجب افزایش ترکیبات فنولی شد. فعالیت آنتیاکسیدانی در اثر پاستوریزاسیون 8/8 درصد کاهش یافت درصورتیکه تیمارهای سونیکاسیون موجب افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی تا 5/10 درصد شد. تیمار پاستوریزاسیون و اولتراسوند با دمای 60 درجه، شدت 61 میکرومتر در 12 دقیقه اثر معنیداری بر محتوای آنتوسیانینی آب انار داشتند و این ویژگی را به میزان 10 و 8/8 درصد کاهش دادند. در کل نتایج مطالعه حاضر نشان میدهد که با توجه به نتایج تلفیقی شدت 7/42 میکرومتر اولتراسوند در دمای 60 میتواند موثرترین تیمار در حفظ ویژگیهای کیفی آب انار در مقایسه با روش پاستوریزاسیون باشد.
هوشیار,لیلا , حصاری,جواد , آزادمرد دمیرچی,صدیف و شنگل,ممنونه . (1397). اثر سونیکاسیون حرارتی در مقایسه با پاستوریزاسیون بر ترکیبات زیست فعال و برخی از ویژگیهای کیفی آب انار. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(82), 463-473.
MLA
هوشیار,لیلا , حصاری,جواد , آزادمرد دمیرچی,صدیف , و شنگل,ممنونه . "اثر سونیکاسیون حرارتی در مقایسه با پاستوریزاسیون بر ترکیبات زیست فعال و برخی از ویژگیهای کیفی آب انار", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15, 82, 1397, 463-473.
HARVARD
هوشیار,لیلا,حصاری,جواد,آزادمرد دمیرچی,صدیف,شنگل,ممنونه. (1397). 'اثر سونیکاسیون حرارتی در مقایسه با پاستوریزاسیون بر ترکیبات زیست فعال و برخی از ویژگیهای کیفی آب انار', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15(82), pp. 463-473.
CHICAGO
لیلا هوشیار, جواد حصاری, صدیف آزادمرد دمیرچی و ممنونه شنگل, "اثر سونیکاسیون حرارتی در مقایسه با پاستوریزاسیون بر ترکیبات زیست فعال و برخی از ویژگیهای کیفی آب انار," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 15 82 (1397): 463-473,
VANCOUVER
هوشیار,لیلا,حصاری,جواد,آزادمرد دمیرچی,صدیف,شنگل,ممنونه. اثر سونیکاسیون حرارتی در مقایسه با پاستوریزاسیون بر ترکیبات زیست فعال و برخی از ویژگیهای کیفی آب انار. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1397; 15(82): 463-473.