تاثیر پوشش خوراکی ژلاتین- اسانس آویشن شیرازی بر خصوصیات کیفی و زمان ماندگاری فیله کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال

نویسندگان
1 دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
2 2- دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل 3- دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا
3 دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
چکیده
چکیده
هدف این مطالعه بررسی تاثیرات پوشش خوراکی ژلاتینی و ترکیب پوشش ژلاتین و اسانس آویشن شیرازی بر کیفیت فیله کپور نقره­ای در خلال 21 روز نگهداری در یخچال(°C 4) بوده است. تیمارهای تحقیق عبارت بودند از فیله­های خام و بدون تیمار (تیمار شاهد)، فیله­های حاوی پوشش ژلاتینی 4% (تیمار 1)، فیله­های حاوی پوشش ژلاتینی 4% و اسانس آویشن شیرازی2/0% (تیمار 2) و فیله­های حاوی پوشش ژلاتینی 4% و اسانس آویشن شیرازی4/0% (تیمار 3). تیمار فیله­ها با پوشش ژلاتین و اسانس آویشن شیرازی تاثیر معنی­داری(05/0P <) بر بار باکتریایی داشت. تیمار شاهد و تیمار1 در روز 15نگهداری و تیمارهای 2 و 3 در روز 18 نگهداری در یخچال در محدوده فساد 7 log cfu/g قرار داشتند. بر اساس ارزیابی حسی تیمارهای 2 و 3 دارای زمان ماندگاری بیشتری در مقایسه با نمونه شاهد بودند.
کلیدواژه‌ها