گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، ورامین، ایران
چکیده
چکیده پوست بادمجان دارای مواد با ارزشی مانند پکتین است که استخراج آن میتوانداز جنبه اقتصادی و زیست محیطی سودمند باشد. هدف کلی از این پژوهش بررسی تاثیر سه متغیر دما (60، 75 و90)، زمان (50، 100 و150) و pH (5/1، 25/2 و3) بر میزان بازدهی، درصد گالاکتورونیک اسید و درجه استریفیکاسیون پکتین استخراج شده از پوست بادمجان بود. از روش سطح پاسخ به منظور بهینهسازی شرایط استخراج استفاده گردید. جهت بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی پکتین حاصله نیز آزمونهای پایداری امولسیونی در روزها و دماهای مختلف، بررسی رفتار جریانی در غلظتهای متفاوت انجام شد. مطابق با نتایج، بالاترین راندمان استخراج از پوست بادمجان، 30/28 درصد در شرایط شدید استخراج دما ˚c90، زمان min150 و pH، 5/1 مشاهده گردید. بالاترین درصد گالاکتورونیک اسید پکتین استخراجی از پوست، 50/76 درصد، در شرایط دمای ˚c75، زمان min100 و pH، 25/2 مشاهده گردید. بالاترین درجه استریفیکاسیون پکتین استخراجی از پوست 200/83 درصد در شرایط دمای ˚c60، زمان min50 و pH، 3 بود. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که دمای استخراج موثرترین فاکتور بر بازده و درجه استریفیکاسیون پکتین استخراج شده بود. بیشترین پایداری امولسیون پکتین پوست بادمجان در دمای 4 درجه سلسیوس و روز اول بودهاست. با افزایش غلظت نمونههای پکتین (از %1/0 تا 2%) ضریب قوام آنها افزایش یافته است و رفتار تمام نمونهها نیوتنی بود. بنابراین از ضایعات پوست بادمجان میتوان به عنوان منبع پکتین استفاده نمود.
ناطقی,لیلا , انصاری,سمیه و شهاب لواسانی,علیرضا . (1396). بررسی بازده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی پکتین استخراجی از ضایعات پوست بادمجان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(73), 30-13.
MLA
ناطقی,لیلا , انصاری,سمیه , و شهاب لواسانی,علیرضا . "بررسی بازده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی پکتین استخراجی از ضایعات پوست بادمجان", مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14, 73, 1396, 30-13.
HARVARD
ناطقی,لیلا,انصاری,سمیه,شهاب لواسانی,علیرضا. (1396). 'بررسی بازده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی پکتین استخراجی از ضایعات پوست بادمجان', مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14(73), pp. 30-13.
CHICAGO
لیلا ناطقی, سمیه انصاری و علیرضا شهاب لواسانی, "بررسی بازده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی پکتین استخراجی از ضایعات پوست بادمجان," مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 14 73 (1396): 30-13,
VANCOUVER
ناطقی,لیلا,انصاری,سمیه,شهاب لواسانی,علیرضا. بررسی بازده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی پکتین استخراجی از ضایعات پوست بادمجان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 1396; 14(73): 30-13.