بررسی شرایط مختلف نگهداری میوه زیتون و اثر آن بر کیفیت روغن استحصالی در منطقه گلستان

چکیده
شرایط نگهداری زیتون پس از برداشت عامل مهمی است که نه تنها بر میزان روغن بلکه بر کیفیت آن تاثیر بسزایی دارد. شرایط اقلیمی و منطقه ای از عواملی هستند که سبب شده روش نگهداری در هر منطقه متفاوت باشد. بدین منظور دو رقم برتر زیتون منطقه گلستان (میشن و روغنی) انتخاب و جهت بررسی شرایط و مدت نگهداری، میوه زیتون در سه محیط (شرایط محیطی، سردخانه با دمای 8?C و رطوبت نسبی 95% و سردخانه با دمای 5?C و رطوبت نسبی 95% ) به مدت پنجاه روز نگهداری و در طول این مدت در زمان های مختلف نمونه برداری انجام شد و روند تغییرات کمیت و کیفیت روغن (اسیدیته، پراکسید و ضریب ویژه خاموشی) حاصل از میوه ها بررسی گردید. نتایج نشان داد در هر دو رقم شرایط نگهداری سردخانه با دمای 5?C بهترین محیط بود. همچنین خصوصیات کیفی روغن حاصله از میوه های ذخیره شده در دمای 5?C به مدت سی روز و در دمای8?C به مدت پانزده روز تغییر معنی داری نسبت به روز اول نداشت درحالیکه این مدت در شرایط محیطی فقط چند روز می باشد. میزان روغن نیز در دمای 5?C در طول مدت نگهداری کاهش معنی داری نداشت و این مدت در دمای 8?C و شرایط محیطی به ترتیب سی و پانزده روز بود.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Study on the effects of storage conditions of olive fruit on quality of its oil in Golestan province

چکیده English

The storage conditions of olive fruits after harvesting are important factors which have major effects on not only oil quantyity but also quality of oil. Climatic conditions are reasons for different methods of storage in each area. In this study, two cultivars of Gorgan region consist of Mission and Roghani are selected. Then, ripend olives were stored in plastic boxes with three different storage conditions (referigeration with 5°C and 8°C temperatures and ambient condition) and quality of oils are determined after 50 days. According to the obtained results, referigration in 5°C was the most suitable treatment. The oil quality of fruits stored in 5°C and 8°C were unchanged until 30 and 15 days respectively, while in ambient condition was less than 5 days. The oil content (as %dry wt) of olives strored in 5°C and 8°C were unchanged for 50 and 30 days respectively while in ambient condition was 15 days.

کلیدواژه‌ها English

Quality
Oil
Storage conditions
Olive