بررسی حضور استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت در پنیرهای سنتی گوسفند عرضه شده در شهرستان مرند محسن اسلامی1، محمد کاظم کوهی 2، الهام زاده هاشم3 ، بابک خدیری4 ، حسین کشاورز5

چکیده
چکیده
استافیلوکوکوس اورئوس یکی از پاتوژن های ایجاد کننده ی مسمومیت غذایی در انسان می باشد. با توجه به روش های تهیه ی پنیرهای سنتی از شیر خام و راه های مختلف ورود استافیلوکوکوس اورئوس به شیر، بررسی و آگاهی از وجود آلودگی پنیر به این باکتری، می تواند به کاهش مسمومیت غذایی ناشی از این میکروارگانیسم کمک می نماید. در این مطالعه 80 نمونه از پنیرهای گوسفندی سنتی عرضه شده در بازارهای شهرستان مرند بصورت تصادفی و از هر کدام 200 گرم انتخاب شده و روند جستجوی میکروارگانیسم و شمارش آن به طور جداگانه انجام گرفت. ابتدا نمونه های رقیق شده به داخل محیط کشت آبگوشت پخته انتقال داده شد و سپس پرگنه ها بر اساس شکل ظاهری به 4 دسته تقسیم گردیده و بر روی تعدادی از هر دسته از پرگنه ها تست کاتالاز بعمل آمده و کلونی های مثبت در محیط نوترینت آگار کشت داده شده و در نهایت با انجام تست های گلوکز، مانیتول و کوآگولاز روند جستجو تکمیل شده و روند شمارش هم با شمارش پرگنه های سیاه، براق و محدب تشکیل شده در محیط بردپارکر آگار انجام شده است. 100 % نمونه های ارسالی به آزمایشگاه آلوده به این میکروارگانیسم تشخیص داده شده، بطوریکه 25/6% نمونه ها حاوی بیش از 105 باکتری در هر گرم و 25/16% هم دارای تعداد باکتری بین 104 تا 105 باکتری در هر گرم پنیر بودند. با توجه به این مطالعه بهتر است که، نظارت بهداشتی بیشتر بر واحد های سنتی تولیدی و تبدیلی محصولات لبنی انجام شود و تا حد امکان از مصرف پنیرهای غیرپاستوریزه و غیر بهداشتی خودداری نمود.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Survey the presence of coagulase positive staphylococcus aureus in cottage cheeses produced from sheep milk and sold in Marand county Eslami, M. 1, Koohi, M. K. 2, Zadehashem, E. 3, Khadiri, B. 4 , Keshavarz, H.5

چکیده English

Staphylococcus aureus is one of the pathogens that causing food poisoning in humans. According to the methods of preparing the traditional raw milk cheeses and various ways of enterance of S.aureus to milk, survey of contamination of cheeses by this bacterium, may help to decrease of food poisoning caused by this microorganism. In this study 80 cheese samples (200g) produced from sheep milk randomly chosen from Marand County and detection of this microorganism was done. Diluted samples cultured in the broth agar, and then colonies in the basis of conformation divided into four groups. Coagulase test was performed on the some colonies of each group and catalase positive colonies cultured in nutrient agar. Complementary test like glucose, manitol and coagulase reveal the coagulase positive organism. Finally the black, shining and convex colonies in Baird parker agar were counted. We found that all samples (80 cottage cheeses samples) were contaminated by this organism. 6.25% of samples contain more than 105 bacteria in each gram and 16.25% have 104 – 105 bacteria in each gram. In according to this study control and monitoring of dairy producer should be more and do not use non-pasteurized dairy product especially cottage cheeses.

کلیدواژه‌ها English

Staphylococcus aureus
Positive coagulase
Cheese
sheep
Marand