بررسی رفتار ضد اکسایشی پپتیدهای زیست فعال تهیه شده از فرآورده های جانبی صنایع گوشت نسیم مشگین فر1، علیرضا صادقی ماهونک2، امان محمد ضیایی فر3، محمد قربانی2، مهدی کاشانی نژاد2

چکیده
چکیده در پژوهش حاضر پروتئین هیدرولیز شده، از امعاء و احشاء گوسفند (معده و روده) با به کارگیری آنزیم آلکالاز (2.4 L) تولید شد. اثر متغیرهای دما (40، 45، 50 و 55 درجه سانتی‌گراد)، زمان (در شش سطح) و نسبت آنزیم به سوبسترا (30، 60 و 90 واحد آنسون)، بر میزان درجه هیدرولیز و فعالیت آنتی اکسیدانی در قالب آزمون فاکتوریل بررسی شد. بیشترین میزان درجه هیدرولیز در 45 درجه سانتی‌گراد، زمان هیدرولیز 180 دقیقه و میزان آنزیم 90 واحد آنسون/ کیلوگرم سوبسترا حاصل شد (p< 0.05). میزان درجه هیدرولیز تحت شرایط حاصل 92/36% بود. برای ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی، فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH، قدرت احیاء کنندگی یون فریک و اثر پروتئین هیدرولیز شده بر پایداری روغن سویا اندازه‌گیری شد.آزمون‌های اندازه‌گیری فعالیت آنتی اکسیدانی در دمای ثابت 45 درجه سانتی‌گراد انجام شدند. بیشترین میزان فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH و قدرت احیاء کنندگی یون فریک به ترتیب در زمان های 150 و 180 دقیقه و میزان آنزیم 90 واحد آنسون به دست آمد (P< 0.05). نتایج نشان می دهد که پروتئین هیدرولیز شده­ی امعاء و احشاء گوسفند می­تواند به عنوان یک منبع آنتی اکسیدان طبیعی، جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدان­های سنتزی قلمداد گردد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Evaluation of antioxidant activity of bioactive peptides prepared from meat industry by-products Meshginfar, N. 1 , Sadeghi mahoonak, A. R. 2 , Ziaiifar, A. M. 3, Kashaninejad, M. 2, Ghorbani, M. 2

چکیده English

In the present study Protein hydrolysate was prepared from the sheep visceral (stomach and intestine) using Alcalase 2.4 L. The effect of temperature (40, 45, 50 and 55 °C), time ( in six levels) and enzyme/substrate ratio (30, 60 and 90 Anson unit), on degree of hydrolysis and antioxidant activity were investigated using factorial experiment. The highest degree of hydrolysis was observed at 45 °C, after 180 min and enzyme/substrate ratio of 90 Anson unit/ Kg substrate (p< 0.05). Under these conditions, degree of hydrolysis was 36/92%. To study the antioxidant activity of protein hydrolysate, DPPH radical scavenging activity, ferric reducing power and effect of protein hydrolysate on stability of soybean oil were measured. All antioxidant activity experiments were performed at constant temperature (45°C). The highest DPPH radical scavenging activity and ferric reducing power were achieved after 150 min at enzyme/substrate ratio of 90 Anson unit/ Kg substrate (p< 0.05) and after 180 min at 90 Anson unit/ Kg substrate (p< 0.05), respectively. Results show that protein hydrolysate can be used as a natural antioxidant source instead of synthetic antioxidants.

کلیدواژه‌ها English

Sheep visceral
Antioxidant peptides
Protein hydrolysate
enzymatic hydrolysis