بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره درمنه کوهی(Artemisia aucheri)، درمنه دشتی(Artemisia sieberi) و زوفا (Hyssopus officinalis L.) بر برخی از باکتریهای بیماریزا با منشاء غذایی مریم نصیرپور1، مسعود یاورمنش2، علی محمدی ثانی3، مرتضی محمدزاده مقدم4

چکیده
چکیده در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره آبی درمنه کوهی، درمنه دشتی و زوفا بر باکتری های اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیاهان فوق با روش خیساندن تهیه و سپس حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) به روش میکرو براث دایلوشن و حداقل غلظت کشندگی(MBC) اندازه گیری گردید. حداقل غلظت بازدارنده عصاره آبی درمنه کوهی و دشتی علیه اشرشیاکلی mgml-1160 و علیه استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریامونوسیتوژنزmgml-1 80 بود. همچنین حداقل غلظت بازدارندگی عصاره آبی زوفا علیه اشرشیاکلی mgml-180 و علیه استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز mgml-140 بود. بر اساس این نتایج، عصاره آبی هر سه گیاه مورد آزمون دارای اثر ضد باکتریایی قوی تری علیه باکتری های گرم مثبت نسبت به گرم منفی ها بوده است. حساس ترین باکتری در برابر عصاره های مورد آزمون لیستریامونوسیتوژنز و مقاوم ترین باکتری اشرشیاکلی بود. در بین عصاره ها، بیشترین فعالیت ضد باکتریایی مربوط به عصاره آبی زوفا بوده و اثر ضدباکتریایی عصاره آبی درمنه کوهی و دشتی تقریبا یکسان بود.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Antibacterial effect of aqueous extract of Artemisia aucheri, Artemisia sieberi and Hyssopus officinalis L. on the food borne pathogenic bacteria Nasirpour, M. 1 , Yavarmanesh, M. 2, Mohhamadi Sani, A. 3, Mohamdzade Moghadam. M, 4.

چکیده English

In this study, the antibacterial aqueous extract of mountain sagebrush, Artemisia sieberi, Artemisia aucheri and Hyssopus officinalis against the bacteria such as Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes were investigated. The extracts were prepared by maceration and then the minimum inhibitory concentration (MIC) using the broth micro-dilution and minimal bactericidal concentration (MBC) was measured. The minimum inhibitory concentration of aqueous Artemisia aucheri and Artemisia sieberi against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes was 160, 80 and 80 mgml-1 respectively. Also, the minimum inhibitory concentration of aqueous extract of hyssop against Escherichia Coli, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes was 80, 40 and 40 mgml-1 respectively. Based on these results, the aqueous extracts of the three plants have the strong antibacterial effect against gram-positive bacteria. The most sensitive organism regarding extracts experiment was Listeria monocytogenes wheras the most resistant bacteria was Escherichia coli. Among the extracts, the hyssop had the highest antibacterial activity While the antibacterial activity of aqueous extract of Artemisia aucheri and Artemisia sieberi were identical.

کلیدواژه‌ها English

Antibacterial
Aqueous extract
Artemisia
Hyssopus officinalis