تاثیر غلظت پروتئین و تغییرات pH بر برخی ویژگی‌های عملکردی گلیادین الهه عابدی1، مهسا مجذوبی 2 ، عسکر فرحناکی2

چکیده
چکیده گلیادین یکی از اجزاء سازنده گلوتن با ویژگی های عملکردی منحصر به فرد می باشد. در این تحقیق گلیادین به وسیله انحلال در اتانول از گلوتن جداسازی و استخراج گردید. سپس برخی خواص عملکردی گلیادین که شامل قدرت جذب و نگهداری آب، ظرفیت کف کنندگی و پایداری آن و نیز امولسیون کنندگی و پایداری آن بود، در pH های مختلف 3، 6 و 9 در دو غلظت 1 و 2% پروتئین مورد بررسی قرار گرفت تا بتوان به کمک نتایج حاصل، کاربرد گلیادین را به عنوان یک پروتئین گیاهی در صنعت غذا و غیر غذا افزایش داد. pH ایزوالکتریک گلیادین برابر با 6 محاسبه گردید که در آن کمترین ظرفیت جذب و حفظ آب، امولسیون کنندگی و تولید کف و حلالیت مشاهده شد و بیشترین خواص عملکردی ذکر شده مربوط به pH 3 بود. با افزایش غلظت پروتئین کلیه خواص عملکردی افزایش یافت. نتایج حاصل از الکتروفورز نشان داد که تفاوتی بین باندهای پروتئینی در pH های مختلف وجود نداشت. در مجموع نتایج نشان داد که گلیادین برای استفاده در محصولات با pH اسیدی مناسب می باشد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effects of protein concentration and pH changes on some functional properties of gliadin Abedi, E . 1, Majzoobi, M. 2 , Farahnaki, A.2

چکیده English

Gliadin is one of the gluten constituents, with unique functional properties. In this study, gliadin was extracted from commercial gluten by solubilization in ethanol then functional properties of gliadin including water absorption, water holding capacity, foaming capacity and stability, emulsifying capacity and stability at various pH values of 3, 6 and 9 and two protein concentrations (1 and 2%) were investigated. By determination of the gliadin functional properties, as a plant protein, it is possible to extent its food and non food applications. The lowest water holding capacity, water absorption, emulsifying and foaming capacity of gliadin were obtained at pH 6 and the highest values were obtained at pH 3. pH changes had no significant effect on electrophoretic pattern of the gliadin. It was concluded that gliadin is suitable to use in acidic foods.

کلیدواژه‌ها English

pH
Gliadin
Gluten
Functional properties