بررسی انرژی مصرفی و سینیتیک خشک کردن گیاه دارویی آویشن در خشک کن مایکروویو حمید خفاجه1، احمد بناکار 1 ، سعید مینایی1، احمد تقی زاده2، علی متولی 1، مسعود رضایی آدریانی3

چکیده
چکیده در این مطالعه تاثیر توان های مختلف مایکروویو بر رفتار خشک شدن، ضریب نفوذ موثر، بهترین مدل ریاضی خشک شدن، مقادیر انرژی فعال سازی و میزان انرژی مصرفی در گیاه دارویی آویشن مورد بررسی قرار گرفت. با تحلیل رگرسیونی در محیط نرم افزار متلب برای مدل های مورد بررسی، مشخص شد که مدل میدیلی بهترین برازش را با داده های بدست آمده نشان می دهد. ضریب نفوذ موثر گیاه دارویی آویشن در خشک کن مایکروویو بین 9-10×416/15 تا 9-10×802/213 متر مربع بر ثانیه بدست آمد. همچنین میزان انرژی فعال سازی در خشک کن مایکروویو برای آویشنW/g 86/84 بر حسب آهنگ ثابت خشک شدن و W/g 100 بر حسب ضریب نفوذ موثر محاسبه شد. همچنین کمترین و بیشترین میزان انرژی مخصوص مورد نیاز برای خشک کردن گیاه دارویی آویشن به ترتیب برابر با 994/6 تا 607/19 وات ساعت بر کیلو گرم بدست آمد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Investigation of energy consumption and drying kinetics of thyme leaves in microwave dryer Khafajeh, H. 1, Banakar, A. 1 , Minaei, S. 1, Taghizadeh, A. 2, Motavali, A. 1, Rezaei Aderyani, M. 3

چکیده English

In this study the effect of microwave power on drying behavior, effective moisture diffusion, the best mathematical model of drying, activation energy values and energy consumption of the herb thyme was investigated. Results of regression analysis of mathematical models in MATLAB software points that the Midili model has the best described to the data. Effective diffusion coefficient of herb thyme was found to be between 15.416 and 213.802m2/s. Also the activation energy was determined to be 84.86 W/g for constant drying rate and 100 W/g for effective moisture diffusion. In addition, the minimum and maximum value of specific energy consumption drying of herb thyme was 6.994 to 19.607 kW/kg, respectively.

کلیدواژه‌ها English

Drying kinetics
Thyme
Activation energy
Effective moisture diffusion
Microwave