بررسی تغییرات فعالیت ضد اکسایشی میوه زردآلو (Prunus armeniaca L.) در شرایط نگهداری در سردخانه محمود کوشش صبا 1، کاظم ارزانی2، محسن برزگر3

چکیده
چکیده
استفاده از میوه زردآلو به دلیل غنی بودن آن از کارتنوئید، ترکیبات فنلی، املاح و ویتامین ها و ارزش غذایی آن مورد توجه است. این تحقیق با هدف مطالعه تغییرات کیفی میوه در فرایند رسیدگی و نگهداری پس از برداشت صورت گرفت. میوه رقم "عسگرآبادی" برداشت و به مدت 21 روز در دمای 1 درجه سانتی گراد نگهداری شده و در زمان برداشت، 1، 7، 14 و 21 روز پس از برداشت نمونه برداری از سردخانه صورت گرفته و برخی خصوصیات کیفی میوه مانند املاح محلول، اسیدیته، کارتنوئید، رنگ، محتوای فنل و خاصیت ضد اکسایشی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان املاح محلول میوه افزایش یافت و از 5/15 به 7/17 درصد رسید در حالیکه اسیدیته قابل تیتراسیون کاهش یافت. میزان کارتنوئید کل میوه روند افزایشی نشان داد که همراه با کاهش شاخص رنگ میوه بود. محتوی فنل کل میوه در ابتدا 101 میلی گرم اسید گالیک در 100 گرم وزن تازه میوه بود و تغییر معنی داری در طول نگهداری نداشت. علیرغم ثابت بودن محتوی فنلی، خاصیت بازدارندگی رادیکال کاهش یافت. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که علیرقم کاهش برخی خواص ضد اکسایشی، نگهداری زردآلو در مای پایین منجر به افزایش عمر پس از برداشت میوه شده و ضمن حفظ محتوی فنل، محتوی کارتنوئید و رنگ میوه بهبود پیدا کرد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Evaluation of apricot (Prunus armeniaca L.) antioxidant changes during storage at cold room Koushesh Saba, M. 1, Arzani, K. 2 , Barzegar, M. 3

چکیده English

Apricot fruit consumption increased during past decades because of fruit is a rich source of carotenoids, polyphenol compounds, micro and macro element and vitamins. Current study was carried out to monitored quality changes during fruit ripening and post-harvest period. ‘Asgarabadi’ cultivar fruit was stored at 1 0C and sampling was carried out in 0, 1, 7, 14 and 21 days. Some fruit quality attributes such as soluble solid content (SSC), titrable acidity (TA), carotenoid content, flesh color, total phenol (TP) and fruit antioxidant activity was monitored. SSC increased from 15.5 to 17.7 during experiment while TA was decreased. Carotenoid content was increased and it was accompanied with decrease in color index. TP was 101 mg Gallic acid in 100 g of fresh weight and there were no significant changes during experiment. The evaluation of result indicated that low temperature storage prolonged fruit postharvest life, maintain TP content and improved carotenoid content and color although some antioxidant parameters decreased

کلیدواژه‌ها English

phenolic compounds
Carotenoids
Oxidative enzymes
Fruit storage
Postharvest fruit quality