بررسی میزان هیستامین در ماهیان تن مصرفی کارخانه های کنسروسازی استان قزوین

چکیده
چکیده

این تحقیق به منظور ارزیابی مقادیر هیستامین در نمونه های ماهیان تن مصرفی در کارخانه های کنسروسازی با روش ELISA انجام شد. بدین منظور تعداد 3 کارخانه کنسروسازی موجود در استان به عنوان 3 بهر مورد بررسی قرار گرفتند. که در مجموع از سردخانه های آنها با توجه به ظرفیت موجود تعداد 96 نمونه در تاریخ های متفاوت انتخاب و مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که تمامی نمونه های مورد مطالعه دارای هیستامین بوده و دامنه مقادیر آن در بین کارخانه های مورد بررسی متفاوت بود، بطوریکه این محدوده در کارخانه ((A15/144- 26/14، کارخانه (B) 75/127–47/19کارخانه C)) 46/75- 79/30 میلی گرم بر کیلوگرم بود. همچنین یافته ها نشان داد که 76/11درصد ، 57/3 درصد و صفر درصد نمونه های مربوط به کارخانه های C,B,A به ترتیب دارای مقادیر هیستامین بالاتر از حد مجاز بودند. در مجموع تقریباً 11/5 درصد نمونه ها آلودگی بالاتر از حد استاندارد را نشان دادند.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Evaluation of histamine content in tuna and sardine fish used in cannery factories from Qazvin province

چکیده English

This study was conducted to evaluate of the histamine levels in tuna samples by ELISA method used in cannery factories. For this purpose, three cannery factories (A, B and C) in Qazvin province were studied. Total of 96 samples were collected and examined. The results showed that all samples had histamine and the range of histamine value was different in all samples of three cannery factories. The range of histamine in the factories were 14.26- 144.15, 19.47-127.75 and 30.79-75.46; respectively (A, B and C). Also based on results, histamine levels 76.11 %, 57.3 % samples (related to A and B respectively) were above the Standard level, While samples with histamine content above standard limit not detected on the cannery factory C. Ultimately, 5.11 % of samples showed the histamine levels higher than the standard limit.

کلیدواژه‌ها English

ELISA
Key words: Histamine
Tuna
Qazvin