ضدعفونی پرتقال تامپسون با محلول اورتو فنیل فنول توسط دستگاه مه پاشی حرارتی و بررسی خواص فیزیکو شیمیایی آن طی دوره انباری

چکیده
چکیده ضدعفونی مرکبات در طی دوره نگهداری جهت جلوگیری از حملات قارچی از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این تحقیق میوه پرتقال تامپسون با ذرات تولیدی در حد نانومتر از محلول اورتو فنیل فنول توسط دستگاه مه پاشی حرارتی ابتدا ضدعفونی شده، سپس تعدادی از نمونه ها با محلول واکس کارنوبا پوشش داده شدند. در طی 3 ماه دوره انبارمانی، خواص فیزیکوشیمیایی نمونه های پرتقال ضدعفونی شده، ضدعفونی- واکس و نمونه های شاهد (بدون ضدعفونی و پوشش) مورد بررسی قرار گرفت. طرح آزمایش به صورت فاکتوریل انجام شده و اثر نوع پوشش و زمان انبارمانی بر خواص کیفی پرتقال مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که تاثیر پوشش بر تمامی صفات کیفی اندازه گیری شده، اثر متقابل پوشش و زمان و تاثیر زمان انبارمانی بر مقادیر pH در سطح 1% معنی دار بوده است. مقدارpH میوه ضدعفونی شده بدون واکس، به طور معنی داری (05/0p<) بیشتر از نمونه­های دیگر بوده است. بنابراین تیمارضدعفونی مقاومت میوه را در برابر هجوم حملات قارچی افزایش داده است. مقدار مواد جامد محلول و اسید قابل تیتر آب میوه با پوشش ضدعفونی- واکس با گذشت دوره انبارمانی به ترتیب روند کاهشی و افزایشی داشته است که این می­تواند نشان دهنده پدیده تخمیر در میوه می باشد. بنابراین ضدعفونی با محلول اورتو فنیل فنول و دستگاه مه پاش حرارتی توانسته است عمل ضدعفونی را به نحو مطلوبی انجام داده و ضمن حفظ کیفیت میوه در طی انبارداری مقاومت آن را در برابر بیماری های قارچی بالا ببرد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Thompson orange disinfection with ortho phenyl phenol solution by thermal fogging machine and investigation its physicochemical properties during storage period

چکیده English

Citrus disinfection has the major effect to prevent fungal attacks during storage. In this research, Thompson orange fruit was disinfected with ortho phenyl phenol solution by thermal fogging machine and then some of the samples coated by Carnuba wax. Physicochemical properties of orange samples (disinfected; disinfected-wax and control samples) were evaluated during three months storage. Factorial experiment design was selected to find the effect of coating and storage time on orange quality properties. The results showed that the effect of coating on all measured quality properties, and the effect of coating and storage time on pH values were significant (p<0.01). The amount of pH value of disinfected sample was significant (p<0.05) and was higher than the rest of the samples. So disinfection treatment enhanced fruit resistance against fungal attacks. Amount of total soluble solid and acid total of fruit juice for disinfected-wax samples decreased and increased during storage, respectively, which this trend could indicatefermentation phenomenon in the fruit. Therefore, disinfection with ortho phenyl phenol solution by thermal fogging machine was effective and preserved the fruit quality against fungal diseases during storage period.

کلیدواژه‌ها English

Cold storage
Citrus
Coating
Key words: Fungicide
Ortho phenyl phenol
Nano