بهینه سازی آبکافت آنزیمی ضایعات حاصل ازکشتار مرغ به روش سطح پاسخ

چکیده
چکیده در این تحقیق از روش سطح پاسخ (RSM) جهت بررسی تاثیر شرایط مختلف بر تولید پروتئین آبکافت شده ضایعات کشتارگاه مرغ با استفاده از آنزیم آلکالاز استفاده شد. طرح ترکیبی مرکزی (CCD) با 3 عامل و 5 سطح جهت بهینه سازی روند آبکافت و بررسی تاثیر فردی و متقابل عوامل آزمایش استفاده گردید. عوامل این آزمایش عبارت بودند از زمان (دقیقه)، دما (C ) و نسبت آنزیم به سوبسترا (واحد آنسون بر گرم پروتئین)؛ درصد درجه آبکافت نیز به عنوان پاسخ در نظر گرفته شد. مدل ریاضی برازش خوبی با داده های آزمایش داشت زیرا 2R 96/0 نشان داد که 96% از تغییرات درون محدوده آزمایش توسط مدل قابل توضیح است. همچنین نتایج تجزیه واریانس نشان داد که فقدان تناسب مدل معنی دار نیست (05/0◦51/52. بر اساس نتایج تجزیه اسید آمینه و شاخص شیمیایی، متیونین و هیستیدین اسیدهای آمینه محدود کننده بودند. در نتیجه گیری نهایی می توان اظهار داشت که مدل حاصل از توانایی خوبی برای پیش بینی درجه آبکافت پروتئین ضایعات کشتارگاه مرغ برخوردار است و این محصول قابل استفاده در جیره غذایی آبزیان و افزودنی در صنایع غذایی می باشد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Process optimization of Poultry By-products hydrolysate production by RSM

چکیده English

In this study Response Surface Methodology (RSM) was employed to investigate the effects of different operating conditions on the hydrolysation process of poultry by-products protein by the alcalase. Central Composite Design (CCD) by 5-level and 3-factor was used for the optimization of the hydrolysate production and to evaluate the effects and interactions of process variables: time (minute), temperature (C) and enzyme to substrate ratio on the response. The response was included degree of hydrolysation (%). The mathematical model showed good fit with the experimental data, since the R2 of 0.96 indicated that 96% of the variability within the range of values studied could be explained by the model. Furthermore lake of fit of the model was not significant (p<0.05). The optimum conditions for production of poultry by-products protein hydrolysate by 15.24% degree of hydrolysis were established as an enzyme activity to substrate ratio 0.07 AU/g protein; time 127.69 minute, and temperature 52.51°C. According to amino acid analysis and chemical score, methionine and histidine was the limiting amino acids in the hydrolysate. The poultry by-products protein hydrolysate tends to be a potential source in balanced fish diets and functional additive in food industries.

کلیدواژه‌ها English

Key Words: hydrolysate
Poultry by-products
Alcalase
Histidine
Methionine
Chemical score