اثر فشار و دمای تغلیظ بر برخی خصوصیات کیفی آب هندوانه

چکیده
چکیده

در این تحقیق تاثیر فشار و دمای تغلیظ بر روی مدت زمان تغلیظ ، روند افزایش مواد جامد محلول، ویسکوزیته، دانسیته و مقدار لیکوپن آب هندوانه بررسی شد. برای این منظور از سه فشار اتمسفری، 5/38 و 3/7 کیلوپاسکال و دماهای 100، 75 و 40 درجه سانتیگراد استفاده شد و سرعت تغلیظ، تغییرات pH، دانسیته، ویسکوزیته و محتوای رنگدانه لیکوپن آب هندوانه در طی زمان فرایند تعیین گردید. نتایج حاصله نشان داد که هر چه درجه خلاء بالاتر باشد، سرعت تغلیظ بالاتر است و در فشارهای پایین تر، لیکوپن بهتر حفظ می شود. pH نمونه در فرایند حرارتی، دستخوش هیچ گونه تغییری نشد. تغییر دانسیته با افزایش غلظت رابطه مستقیم خطی دارد. همچنین ویسکوزیته مستقل از فشار-دمای فرایند است و فقط به غلظت نمونه وابسته است.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effect of pressure and temperature of concentration on some of quality attributes of watermelon juice

چکیده English

Watermelon juice was concentrated by heating at three different temperature-pressure matches (at atmospheric, 38.5 and 7.3 kPa) and 100, 75 and 40°c. The effect of operational pressure-temperature on evaporation rate, pH, viscosity, density and lycopene content of watermelon juice versus time of concentration was evaluated. The result was shown that the higher vacuum degree lead to higher evaporation rate and better preservation of lycopene content as well. The pH of samples didn't change during heating concentration. It was shown there is a linear correlation between density and concentration degree of samples. Also viscosity of samples is independent of operational pressure and it is only depend on concentration degree.

کلیدواژه‌ها English

Key word: Watermelon
Thermal concentration
Lycopene