بررسی روند تغییرات رنگ خرمای مضافتی در طی خشک کردن به منظور انتخاب دمای بهینه هوای خشک کن

چکیده
چکیده

در این تحقیق نمونه های خرمای مضافتی با خشک کن کابینتی در سرعت جریان هوای 1 متر در ثانیه و در پنج سطح دمایی (50، 60، 70، 80 و C˚90) خشک شدند. در حین خشک کردن تغییرات مواد جامد محلول کل، میزان قهوه ای شدن، pH ، اسیدیته و پارامترهای رنگ سنجی L، a وb در نمونه ها اندازه گیری و مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج بدست آمده بیانگر آن بود که مواد جامد محلول کل، میزان قهوه ای شدن و اسیدیته در طول خشک کردن افزایش و pH کاهش می یابد. همچنین با بررسی روند کلی تغییرات در پارامترهای رنگ سنجی، در مورد L وb کاهش و در مورد پارامتر a افزایش مشاهده شد. نتایج نشان داد که کاهش رطوبت خرمای مضافتی به روش خشک کردن مصنوعی (صنعتی) با جریان هوای گرم امکان پذیر است، همچنین به طور کلی افزایش دما هوای خشک کننده به ویژه در دماهای بیشتر از C˚ 70 ، تأثیر منفی بیشتری بر فاکتور های مورد ارزیابی در رنگ نمونه ها نشان می دهد، لذا دمای C˚ 70 بهترین گزینه برای خشک کردن خرمای مضافتی ارزیابی گردید.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Study of color changes of Mazafati date during drying for selecting optimum air temperature of drier

چکیده English

In this study, Mazafati date samples were dried using a cabinet drier at five temperatures (50, 60, 70, 80 and 90 ˚C) and air flow rate of 1 m/s. Changes of total soluble solids, browning, pH, acidity and color parameters (L*, a* and b*) of date samples during drying were determined and compared. The results showed that total soluble solids, browning index and acidity increased and pH of date samples decreased. Moreover, L* and b* color parameters decreased and a* value increased. Overall, it was concluded that the moisture of Mazafati dates can be reduced by industrial drying. Furthermore, air temperatures of greater than 70˚C have negative effects on color of the date samples. Therefore, drying temperature of 70˚C was found to be the optimum condition for drying process of Mazafati date.

کلیدواژه‌ها English

Cabinet drier
Drying
Date
Temperature of drier