اثر پوشش های خوراکی فعال بر پایه متیل سلولز بر ماندگاری گوجه فرنگی

چکیده
چکیده

فیلم­ها و پوشش­های خوراکی برای محافظت، بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری مواد غذایی استفاده می­شوند. هدف از این تحقیق بررسی اثر دو نوع پوشش فعال برپایه متیل­سلولز بر انبارمانی و ماندگاری میوه گوجه­فرنگی واریته بنمی می­باشد. میوه­ها به مدت یک دقیقه در دمای oC20 در پوشش فعال متیل­سلولز (متیل­سلولز، گلیسرول و سوربات پتاسیم) یا پوشش فعال متیل­سلولز-اسید پالمیتیک (متیل­سلولز، گلیسرول، اسید پالمتیک و سوربات پتاسیم) غوطه­ور شدند و پس از خشک­شدن در دمای محیط به­همراه نمونه­های بدون پوشش به مدت 21 روز در دمای oC15 با رطوبت نسبی 85 – 80 درصد نگهداری شدند. هر دو روز در میان میزان کاهش وزن، مقدار کل مواد جامد محلول، اسید قابل تیتر، pH، رنگ پوست، سفتی بافت، انرژی گسیختگی، ویتامین C، مقدار بار میکروبی و قابلیت پذیرش کلی نمونه­ها اندازه­گیری و با نمونه بدون پوشش مقایسه شدند. یافته­های این مطالعه نشان داد که پوشش­دهی افت وزن گوجه­فرنگی را در مدت نگهداری به طور معنی­داری تا 5/2 برابر کاهش می­دهد و باعث بهبود رنگ پوست میوه، کاهش سرعت رسیدگی، کاهش معنی­دار تعداد کپک و مخمر (3-2 برابر)، ماندگاری بیشتر ویتامین C و بهبود خواص حسی و ظاهری گوجه­فرنگی می شود. از طرفی افزودن اسید پالمیتیک به فیلم متیل­سلولزی حاوی سوربات اثر معنی­داری بر ویژگی­های گوجه­فرنگی نسبت به نمونه­های پوشش داده با فیلم متیل­سلولز فعال بدون پالمیتیک نداشت.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

The effect of methyl cellulose based active edible coatings on the storage life of tomato

چکیده English

Edible films and coatings are used to protect food products and improve their quality and shelf life. The objective of this study was to evaluate the effect of two methyl cellulose- based active coatings on the quality and storage life of tomato. Fruits were dipped in to active methyl cellulose (MC) coating (MC, glycerol and potassium sorbate) or active MC-palmitic acid coating (MC, glycerol, potassium sorbate and palmitic acid) for 1min at 20oC, then air-dried at room temperature and stored with uncoated samples at 15 oC and 80-85% RH for 21 days. At one day intervals, coated and uncoated fruits were removed and evaluated for weight loss, total soluble solids, titrable acidity, pH, skin color, firmness, failure energy, ascorbic acid content, yeasts and moulds count and overall acceptability. It was revealed that the coated fruits showed lower weight loss (up to 2.5 times), ripening rate, spoilage incidence (2-3 times) while, the skin color, ascorbic acid content, sensory quality and overall acceptability were higher in coated tomatoes when compared with control during storage time. However, non significant differences in the properties of tomato were observed by adding palmitic acid to the formulation of MC active coating.

کلیدواژه‌ها English

Potassium sorbate
Tomato
Edible coating
Methyl cellulose
Active coating