مطالعه اثر ضد ‌باکتریایی و ضد اکسیداسیونی عصاره زردچوبه (Curcuma Longa) در شرایط آزمایشگاهی بر ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

چکیده
چکیده

در این تحقیق اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره زردچوبه[1] (1.5 درصد حجمی- حجمی) بر عمر ماندگاری ماهی قزل آلای­رنگین­کمان بسته­بندی شده در خلاء[2] که در شرایط سرد (˚C1 ±4) نگهداری می شد، بررسی گردید. آزمایش های میکروبی شامل بار کل باکتریایی (TVC) و باکتری های سرمادوست (PTC)، آزمایش های شیمیایی شامل شاخص پرکساید (PV) ، شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA) به همراه pH و ارزیابی حسی در یک دوره 20 روزه انجام گردید. عصاره زردجوبه به طور معنی­داری(05/0>p) اکسیداسیون لیپید را در ماهیان تیمار شده به تعویق انداخت. مقادیر باکتری­های سرمادوست و کل باکتری­ها در طول دوره نگهداری در ماهیان تیمار شده با عصاره زردچوبه زیر حد قابل قبول پیشنهادی log cfu/g) 7) باقی ماند و فساد میکروبی در این نمونه ها نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری (05/0>p) کاهش یافت. طبق بررسی­های حسی و آنالیزهای میکروبی، ماهی قزل­آلای رنگین­کمان تیمارشده با عصاره زردچوبه نسبت به نمونه شاهد تا انتهای دوره نگهداری قابل مصرف بود.






[1]. Turmeric





[2]. Vacuum packaging
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Investigation of antibacterial and antioxidant activity of turmeric extract (Curcuma Longa) on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) in vitro

چکیده English

The effects of turmeric extract on the shelf life of whole, vacuum-packaged rainbow trout, stored under refrigeration (4±1◦C) were studied by monitoring the microbiological (total viable count, psycrotrophic),chemical (PV, TBA, FFA), pH and sensory changes for a Period of 20 days.Turmeric extract significantly (p<0/05) delayed lipid oxidation in treated samples. psycrotrophic bacteria and total viable count of treated samples with turmeric extract maintained lower than the proposed acceptable limit (7 log cfu/g) as far as microbial spoilage significantly (p<0/05) decreased in turmeric samples in comparison with the control samples. According to sensory and microbial analysis turmeric samples in compare with the control samples were acceptable for eat to end of storage.

کلیدواژه‌ها English

Rainbow trout
Turmeric extract
Vacuum package
shelf life