بررسی اثر عصاره های پونه کوهی و جوز هندی بر رشد و بقاء استافیلوکوکوس ارئوس در جوجه کباب آماده پخت

چکیده
چکیده

در این بررسی اثر عصاره های پونه کوهی و جوز هندی بر رشد و بقاء استافیلوکوکوس ارئوس در شرایط محیط کشت آبگوشت و جوجه کباب آماده پخت مورد مطالعه قرار گرفت. اسانس ها به میزان 1، 2 و 3 میکرولیتر در گرم به نمونه های جوجه کباب اضافه شدند. باکتری استافیلوکوکوس آرئوس به تعداد حدود CFU/g 7 10 به نمونه های آزمایش و کنترل (بدون اسانس) اضافه شده و در دماهای 3، 8 و 20 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. تعداد باکتری نمونه ها در محیط کشت آگار برد- پارکر در زمان های صفر، 24، 48 و 72 ساعت شمارش گردید. در محیط کشت آبگوشت نتایج نشان داد که فعالیت ضد باکتریایی پونه کوهی (MIC معادل 62/0 میکرولیتر در میلی لیتر و MBC معادل 62/0 میکرولیتر در میلی لیتر) موثرتر از جوز هندی ( MIC معادل 25/1 میکرولیتر در میلی لیتر و MBC معادل5/2 میکرولیتر در میلی لیتر) بود. نتایج حاصل از بررسی اثر اسانس های مورد مطالعه در نمونه های جوجه کباب با غلظت های فوق و در دماها و زمان های مورد مطالعه، بیانگر عدم وجود اثر معنی دار ضد باکتریایی پونه کوهی و جوز هندی در جوجه کباب بود (p>0.05). بنابراین نتایج مثبت اثر ضد میکروبی اسانس ها در محیط کشت آبگوشت قابل تعمیم به مواد غذایی نبوده و بدون مطالعه اثر اسانس ها در مواد غذایی، این اطلاعات از نظر حفظ سلامت غذا ارزش محدودی دارد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effect of essential oils of oregano and nutmeg on growth and surviavl of Staphylococcus aureus in barbecued chicken

چکیده English

In this study experiments were conducted to determine the effectiveness of oregano and nutmeg essential oils (Eos) on the growth and survival of Staphylococcus aureus in broth culture and in ready to use barbecued chicken. Samples were prepared with 1, 2, and 3 µl/g of oregano and nutmeg Eos. The test and control (without Eos) samples were inoculated with the bacteria to a final concentration of 7 log CFU/g and stored at 3, 8, and 20°C. Based on growth on Baird–Parker agar, bacteria was counted just before and at 24, 48, and 72h. In the broth culture system, the antibacterial activity of oregano (MIC=0.62 µl/ml and MBC=0.62 µl/ml) was superior than that of nutmeg (MIC=1.25 µl/ml and MBC= 2.5 µl/ml). In barbecued chicken, the log CFU/g of bacteria after up to 72 h of incubation was not decreased significantly by various combination of Eos and storage temperature when compared with control samples (without Eos). It is concluded that examination of Eos in broth system can yield accurate microbiological data, without complementary tests in foods these data are of limited value for assessing food safety.

کلیدواژه‌ها English

Key words: Staphylococcus aureus
Oregano
Nutmeg
Barbecued chicken
(1912). The Journals of Ralph Waldo Emerson. 10 Vols. New York: Centenary Edition.-Emerson, Edward Ealdo, ed.
(1366). اسرارالتوحید. به تصحیح و تعلیق شفیعی کدکنی. تهران: انتشارات آگاه.-ابوسعید ابوالخیر، محمّد بن منوّر (ابی سعید میهنی).
(1383). فرهنگ اساطیر یونان و رم. ترجمه شهلا برادران خسرو شاهی. تهران: فرهنگ معاصر.-اسمیت، ژوئل.
(1376). دیوان انوری. به اهتمام محمّد تقی مدرّس رضوی. ج 2. تهران: انتشارات علمی و فرهنگی.-انوری، محمّد بن محمّد.
(1379). «نگرشی بر جایگاه حافظ در دیوان شرقی – غربی از گوته». ایران نامه. ش 70، (2/18).-تفضّلی، حمید،
(1366). دیوان جامی. به تصحیح مرتضی مدرّس گیلانی. چ 2. تهران: انتشارات سعدی.-جامی خراسانی، نورالدّین عبدالرحمن.
(1371). دیوان حافظ. به تصحیح محمد قزوینی - قاسم غنی. تهران: سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.-حافظ شیرازی، شمس‌الدّین محمّد.
(1366). حافظ‌نامه. 2 ج. تهران: شرکت انتشارات علمی و فرهنگی .-خرمّشاهی، بهاءالدّین.
(1348). به تصحیح طاهری شهاب. (چ دوم). تهران: انتشارات ابن سینا.-دیوان حکیم عسجدی مروزی .
(1372). شرح سودی بر حافظ . ترجمه عصمّت ستّار‌زاده. چ 7. تهران: ‌انتشارات نگاه و زرّین.-سودی بسنوی، محمّد.
(1331). منتخبی از شاهکارهای شعر جهان. تهران: انتشارات امیرکبیر.-شفا، شجاع الدّین.
(1384). نوشته بر دریا. تهران: انتشارات سخن.-شفیعی کدکنی، محمّد رضا.
(1383). «تأثیر شعر فارسی در غرب» به نقل از حضور ایرانیان در جهان اسلام در روزنامه اطّلاعات. 25 و 26 مرداد ماه، صص 10- 13.-شیمل، آنه ماری.
(1348). منطق الطّیر. به اهتمام صادق گوهرین. تهران: بنگاه ترجمه و نشر کتاب.-عطّار نیشابوری، فریدالدّین.
(1344). دیوان اشعار ابن یمین فریومدی. به تصحیح حسینعلی باستانی راد. تهران: انتشارات سنایی.-فریومدی، ابن‌یمین.
(1380) . فرهنگ جامع خاورشناسان مشهور و مسافران مشرق زمین. تهران: آرون .-نیک‌بین، نصرالله.
(1385). گستره شعر فارسی در ادبیّات انگلستان و امریکا. ترجمه احمد تمیم‌داری. تهران: انتشارات روزنه.-یوحنان، جان دی.
(2005). “The Middle East in Antebellum America: The Case of R. W. Emerson, N. Hawthorn, and E. A. Poe”. Dissertation for Ph.D. in the Ohio State University.-Almansour, Ahmed Nidal.
(1956). World Literature. New York: Dryden Press, Inc.-Clavin S, Brown.
(1941). Ralph Waldo Emerson’s Reading. Raleigh, N. Carolina: The Thistle Press.-Cameron, Kenneth Walter.
(2005). 4 th ed. Glasgow: Harper Collins Publishers.-Collins Dictionary & Thesaurus.
(1979). Emerson & Persia: Emerson's developing interest in Persian mysticism. Tehran University Press.-Ekhtiar, Mansur.
(2007). A Dictionary of Literary Symbols (2nded.). Cambridge: Cambridge University Press.-Ferber, Michael.
(1865). The Gulistan Or Rose Garden. With an essay on Sadi’s Life and Genius by James Ross and a preface by Ralhph Waldo Emerson. Boston: Ticknor & Fields.-Gladwin, Francis.
(1812-13). Mohammad Schemsed- din Hafis. Der Diwan, 2 Vols. Stuhgart and Tubingen: Cotta. Sites visited:-Joseph von, Hammer Purgstall.
(2002). “Translations of Hafiz in German”. In Encyclopeadia Iranica / file: // H: / poem/ gfgfh.html. http://www.britanica.com/EB checked/ topic / 305993-Tafazoli, Hamid.
(2006). The Complete Works of Ralph Waldo Emerson. Edward Waldo Emerson. http://quod.lib.umich.edu/e/emerson/ . Last updated on March 28, 2006. A digital edition of the Complete Works of Ralph Waldo Emerson, Centenary Edition, edited and with notes by Edward Waldo Emerson.-Emerson, Ralph Waldo.