شیوع گونه های ویبریو در میگوهای دریایی (Paeneus monodon) صید شده از سواحل جنوبی ایران

چکیده
چکیده

ویبریوها پاتوژن­های انسانی هستند که به طور وسیعی در محیط­های دریایی منتشر هستند. این ارگانیسم­ها به طور فراوانی از محدوده وسیعی از مواد غذایی دریایی خام جدا شده­اند. مصرف غذاهای دریایی خام و نیم پز آلوده به برخی از گونه­های ویبریو منجر به گاستروآنتریت­ حاد و علائم بالینی خواهد شد. مطالعه حاضر با هدف تعیین آلودگی میگوهای صید شده از سواحل جنوب ایران انجام شد. در مجموع 120 نمونه میگو دریایی (Paeneus monodon) تازه جمع­آوری و از نظر حضور احتمالی گونه­های ویبریو بوسیله آزمون­های کشت و بیوشیمیایی مورد آزمایش قرار گرفتند. گونه­های ویبریو از 7/26 درصد نمونه­های آزمایش شده جداسازی شدند. از میان ویبریوهای جدا شده، ویبریوآلژینولیتیکوس فراوان­ترین گونه جدا شده بود (6/43 درصد) و به دنبال آن ویبریوپاراهمولیتیکوس (4/34 درصد)، ویبریوولنیفیکوس (9 درصد)، ویبریوکلرا (5/6 درصد) و ویبریوارینتالیس (5/6 درصد) سایر گونه­های جدا شده بودند. نتایج مطالعه حاضر نیاز یک بازرسی دقیق جهت تعیین حضور گونه­های ویبریو در میگو های مصرفی جهت پیشگیری از خطرات احتمالی مرتبط با سلامت عمومی را نشان می دهد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Prevalence of Vibrio spp. in marine shrimp (Paeneus monodon) caught off the Persian Gulf coast of Iran

چکیده English

Vibrios are human pathogens that are widely distributed in the marine environments. Those organisms are frequently isolated from a variety of raw seafood’s. Consumption of raw or undercooked sea food contaminated with some of Vibrio species, may lead to development of acute gastroenteritis and clinical specimens. The present study aimed at determining the contamination of shrimps caught off the south coast of Iran. A total 120 samples of fresh shrimp collected from marine shrimps (Paeneus monodon) were tested for possible presence of Vibrio species by cultural and biochemical analysis. Vibrio spp. was detected in 26.7% of the samples analyzed in this study. Among Vibrio isolates, Vibrio alginolyticus was the species most frequently detected (43.6%), followed by Vibrio parahaemolyticus (34.4%), Vibrio vulnificus (9%), Vibrio cholera and Vibrio orientalis (6.5%). The results confirmed the need for a specific shrimp inspection plan to detect the presence of Vibrio species in order to eliminate public health risks associated with shrimp consumption.

کلیدواژه‌ها English

Iran
Key words: shrimp
Vibrio spp
Persian Gulf