اثر چیتوزان بر افزایش عمر پس از برداشت و ویژگی های کیفی انگور رقم شاهرودی

چکیده
چکیده

چیتوزان به عنوان یک پلیمر زیستی، کاربردهای فراوانی در کشاورزی دارد. پوشش دهی میوه ها و سبزی ها با چیتوزان در افزایش زمان ماندگاری آنها نقش مثبت دارد، زیرا پوشش چیتوزان نوعی بسته بندی فعال ایجاد کرده و از رشد قارچ ها جلوگیری می کند و کیفیت ظاهری میوه ها را به مدت طولانی تری حفظ می نماید. در این آزمایش اثر چیتوزان بر افزایش زمان ماندگاری پس از برداشت و حفظ کیفیت انگور رقم شاهرودی مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا میوه ها با محلول چیتوران 5/0 و 1% تیمار شده و سپس در انبار °C2 و رطوبت نسبی 90% به مدت 90 روز انبار شدند. تغییرات در وزن، رنگ، pH، فساد و فاکتورهای کیفی میوه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که چیتوزان میزان کاهش وزن، فساد، قهوه ای شدن، ترک خوردگی و ریزش حبه ها را کاهش و کیفیت آنها را افزایش داده است. هر چند، دو غلظت مورد استفاده چیتوزان در برخی موارد تفاوت معنی داری با یکدیگر نشان ندادند، اما در برخی موارد غلظت 1% بهتر از 5/0% چیتوزان توانست ضمن افزایش زمان ماندگاری پس از برداشت انگور، کیفیت آنها را حفظ نماید.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

The effect of chitosan on postharvest life extension and qualitative characteristics of table grape “Shahroodi”

چکیده English

Chitosan as a biopolymer has numerous applications in agriculture. Coating fruit and vegetables with chitosan has some positive advantages for the long-term storage of them, because the film of chitosan provides a kind of an active package which inhibits fungal growth and maintains the quality properties of the fruit for a longer time. In this study, the effects of chitosan in extending shelf life of grape (Shahroodi) and quality properties were investigated. The fruits were treated with aqueous solutions of 0.5 and 1% chitosan and then stored at 2°C and 90% relative humidity for 90 days. Changes in weight loss, color, pH, decay and sensory quality were measured. Results suggested that chitosan reduces weight loss, decay, browning, cracking and shatter also increases quality of berries. However, there was no significant different between two chitosan coating concentrations, but in some cases 1% chitosan showed better results than 0.5% for shelf life extension and quality maintaining.

کلیدواژه‌ها English

Quality
Chitosan
Key words: table grape
Postharvest life
fungal decay