تسریع رساندن خرمای مضافتی به وسیله آب و محلولهای اسید استیک و کلرید سدیم داغ

چکیده
چکیده

در این تحقیق تاثیر تیمار با آب و محلولهای اسید استیک و کلرید سدیم داغ بر روی رساندن خرمای مضافتی مورد بررسی قرار گرفت. بجز نمونه شاهد (Blank) که در سردخانه قرار گرفت بقیه نمونه ها (نمونه کنترل و نمونه هایی که به مدت 5 دقیقه با آب، محلول اسید استیک (%5/0، %5/1 و % 5/2) یا کلرید سدیم (%1، % 2 و %3) با دمای Cº60 مورد تیمار قرار گرفتند) به مدت 80 ساعت در گرمخانه Cº1±39 نگهداری شدند. نتایج نشان داد که گرمخانه گذاری عامل اصلی در رسیدن می باشد، به گونه ای که فرایند رسیدن در 85 درصد از نمونه هایی که تنها در گرمخانه نگهداری شدند، مشاهده شد. تیمارهای مختلف با آب و اسید استیک و کلرید سدیم داغ نقش تسریع کننده و تکمیلی در رسیدن خرماها داشتند. در تمامی تیمارها بجز نمونه شاهد، درصد مواد جامد کل، درصد مواد جامد محلول و اسیدیته در طی رسیدن افزایش و pH، درصد مواد جامد نامحلول در آب، سفتی بافت و پارامترهای رنگ L*a*b* کاهش یافته بود. با توجه به نتایج بدست آمده, تیمار با محلول اسید استیک داغ می تواند جایگزین خوبی برای روش سنتی رساندن بر روی درخت محسوب شود.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Accelerated ripening of Mazafati date by hot water, acetic acid and sodium chloride solutions

چکیده English

In this study the effect of hot water, acetic acid and sodium chloride solutions on the accelerated ripening

of Mazafati date cultivar was investigated. Except for the cold storage control (Blank), other samples (control sample and samples that immerged in water, acetic acid (0.5, 1.5 and 2.5%) or NaCl (1, 2 and 3%) solutions with 60˚C for 5 min) were incubated at 39±1 ˚C for 80 hrs. The results indicated that incubation was the main factor in ripening of the date and about 85% of the control samples ripened only by incubation. Acetic acid and NaCl solutions had complementary and accelerating effects. Total solids, total soluble solids and acidity of the samples increased while the pH, water insoluble solid, hardness and color parameters (L*a*b*) decreased during ripening for all samples except for blank sample. Overall, the treatment by hot acetic acid solution (0.5%) followed by incubation at 39±1˚C can be used as a good candidate for accelerated ripening of Mazafati date.

کلیدواژه‌ها English

Acetic acid
Hot water treatment
Mazafati date
Accelerated ripening
Sodium chloride