برخی خواص فیزیکی و مکانیکی دو رقم بادام درختی

چکیده
چکیده

اطلاع از خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی پایه و اساس طراحی و بهینه سازی ماشین های فرآوری این محصولات را تشکیل می دهد. بر این اساس، در این تحقیق برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی میوه دو رقم بادام درختی به نام­های آذر و نون­پاریل مورد بررسی قرار گرفت. مقادیر میانگین خواص هندسی شامل طول، عرض، ضخامت، قطر متوسط هندسی، جرم، حجم، مساحت رویه و کرویت رقم آذر به ترتیب عبارت بودند از: 42/32 ،74/21 ، 76/14 ،80/21 میلی­متر، 157/4، 3mm 2793، 2mm 1509 و 49/67 %. همچنین مقادیر متناظر برای رقم نون­پاریل به ترتیب عبارت بودند از: 71/29 ،12/19، 19/12 ،22/19 میلی­متر،305/1، 3mm 2442، 2mm 1168 و80/63 %. چگالی واقعی و چگالی توده و نیز خواص اصطکاکی بر روی سطوح فولادی، گالوانیزه و آلومینیوم، برای هر دو رقم آذر و نون­پاریل اندازه­گیری شد. همچنین، در این تحقیق خواص مکانیکی، شامل بیشینه نیرو، انرژی و توان مورد نیاز برای شکست پوست چوبی دانه­های بادام، تحت بارگذاری فشاری بین دو صفحه تخت اندازه­گیری و ارزیابی شد. تمامی آزمایش­ها در سه سطح اندازه (کوچک، متوسط و بزرگ) و سه جهت بارگذاری (در امتداد محورهای اصلی x ،y و z ) و با سه سرعت بارگذاری (10، 100 و 200 میلی­متر بر دقیقه)، در10 تکرار انجام شدند. تأثیر سه عامل اندازه، سرعت و جهت بارگذاری و نیز اثرات متقابل آن­ها برای هر دو رقم مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت مقادیر میانگین خواص فیزیکی و مکانیکی دو رقم ذکر شده با یکدیگر مقایسه شدند. بیشینه نیرو، انرژی و توان مورد نیاز برای شکست پوست رقم آذر با مقادیر میانگین به ترتیب N 6/884 ، mJ3/447، W681/0 و برای رقم نون­پاریل N 2/56 ، mJ4/31، W 045/0 حاصل شد و مشخص گردید که میانگین مقادیر خواص مکانیکی رقم آذر به طورقابل ملاحظه­ای بیشتر از رقم نون­پاریل است. ضمن اینکه، در هر دو رقم اثر اندازه، سرعت و جهت بارگذاری بر خواص مکانیکی معنی­دار بوده است.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Some physical and mechanical properties of two varieties of Almond

چکیده English

Determination of physical and mechanical properties of agricultural products is the basis for designing or modification of processing equipments. Accordingly, in this research, some of physical and mechanical properties of two varieties of almond were investigated. The mean values of geometrical properties including; length, width, thickness, the geometric mean diameter, mass, volume, surface area and sphericity for Azar variety were 32.42, 21.74, 14.76, 21.80 mm, 4.157 gr, 2793 mm3, 1509 mm2 and 67.49% and for Nonpareil were 29.71, 19.12, 12.99, 19.22 mm, 1.305 gr, 2442 mm3, 1168mm2 and 63.80%, respectively. Also, properties such as ; true density and bulk density, frictional properties of Almond on the plain steel, galvanized steel and aluminum for the two varieties of Almond, that is, Azar and Nonpareil were measured. At the present research, also the mechanical properties such as maximum force, energy and power requirement to rupture of Almond nut, measured and assessed under compression loading between two parallel plates. The tests were carried out in three levels of size (small, medium and large), three loading speeds (10, 100 and 200 mm/min) and three loading axes (X, Y and Z) with 10 replications. The effect of three factors; size, speed, direction of loading and their interactions were measured for both varieties. Finally, the mean values of physical and mechanical properties both varieties were compared. The mean values of force, energy and power requirement to rupture of nut for Azar variety were 884.6 N, 447.3mJ, 0.681W and for Nonpareil were 56.2 N, 31.4 mJ, 0.045 W, respectively. The results showed that the mean values of mechanical properties of Azar variety were considerably more than that of Nonpareil variety. Also, it was revealed that the effect of size, speed and loading direction on mechanical properties was significant in both varieties.

کلیدواژه‌ها English

Mechanical properties
Physical properties
Almond
Azar variety
Nonpareil variety