استخراج آبی آنزیمی روغن از دانه روغنی سویا

چکیده
چکیده

در مقایسه با روش های سنتی استخراج روغن، روش استخراج آبی، آنزیمی بر پایه استفاده از آب به عنوان حلاّل و آنزیم­های تخریب کننده دیواره سلولی برای تسهیل جداسازی همزمان و آسان روغن، پروتئین و فیبر است. از نظر محیط زیستی فرآیند استخراج آبی _ آنزیمی در مقایسه با روش فعلی بسیار پاکیزه­تر است. این مقاله گزارش پروژه ای است که در مقیاس آزمایشگاهی به مطالعه روش استخراج آبی – آنزیمی از دانه سویا می پردازد. در این پروژه اثر متغیرهای عملیاتی نظیر غلظت آنزیم، زمان استخراج، نسبت رقت، سایز ذره و سه اثر تداخلی در بازده نهایی ارزیابی شده و پارامترهای عملیاتی با استفاده از روش تاگوچی بهینه سازی می شوند. مطالعات آماری داده­ها حاکی از این است که بعد از اثر تداخلی بین 2 عامل نسبت رقّت و دور همزدن، سایز ذرّه مؤثرترین فاکتور در میزان بازده است. در نهایت آزمایش تأیید در شرایط بهینه پیش­بینی شده توسط نرم­ افزار انجام شد و در این شرایط بیشترین میزان بازده استخراج برابر با 61.42% اندازه­گیری شد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effect of operational variables on aqueous enzymatic oil extraction from soybean

چکیده English

In comparison with traditional extraction methods, aqueous enzymatic extraction of oil from oilseeds is a recent clean technology. This paper reports work performed at laboratory scale to extract soybean oil by aqueous enzymatic extraction method.

In the present work the influence of enzymes concentration, extraction time, dilution ratio, particle size and 3 interactions in the final yield are evaluated and process parameters have been optimized by Taguchi method.16 extraction experiments carried out, statistical analysis showed that particle size was the most significant variable in oil extraction. Themaximal oil extraction yield was 61.42%.

کلیدواژه‌ها English

Key Words: Aqueous enzymatic extraction
Cellulase soybean oil
Pectinase
protease
Taguchi method