بررسی تاثیر روشهای خشک کردن انگور بی دانه عسگری بر روی تغییرات رنگ کشمش حاصل از آن

چکیده
چکیده

خشک­کردن یکی از مهمترین روشهای نگهداری می­باشد. در حین خشک­کردن اثرات نامطلوبی مانند قهوه­ای شدن در کیفیت و شکل ظاهری کشمش تغییر ایجاد می کند. این تحقیق با هدف دستیابی به محصول کشمش با کیفیت بالا از نظر شاخص رنگ انجام شد. در این تحقیق اثر تیمارهای مختلف (محلول­های تیزآبی، سدیم­متابی­سولفیت 8%، سدیم­متابی­سولفیت 8% به همراه پتاسیم­کربنات 5%، اتیل­اولئات 2% به همراه پتاسیم­کربنات 5%، اتیل­اولئات 2% به همراه سدیم­متابی­سولفیت 8%و اتیل­اولئات 2% به همراه سدیم­متابی­سولفیت 8% و پتاسیم­کربنات 5% ) و روشهای خشک­کردن(آفتاب، سایه و در دستگاه خشک­کن در دماهای به ترتیب 50، 60، 70 و 80 درجه­سانتی­گراد با سرعت جابه­جایی هوا 5/1 متر­بر­ثانیه) بر­روی شاخص­های کیفی رنگ بررسی شد. چون در بعضی از این ترکیبات گوگرد وجود دارد، میزان باقیمانده گوگرد دی اکسید نیز در محصول کشمش اندازه گیری شد. کلیه بررسی های انجام شده در این تحقیق با استفاده از روش آزمون چند دامنه­ای دانکن انجام شد. نتایج نشان دادند که شرایط بهینه خشک­کردن توسط ) اتیل­اولئات2% به همراه سدیم­متابی­سولفیت 8% و پتاسیم­کربنات 5% ( و سدیم­متابی­سولفیت 8% در دو دمای 50 و 60 درجه­سانتی­گراد حاصل شده به طوریکه محصول به دست آمده از کیفیت رنگ بالایی برخوردار است. همچنین میزان باقیمانده گوگرد دی­اکسید نیز در محدوده مجاز است.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

The effect of drying methods Asgari seedless grapes on alteration of color of raisin

چکیده English

Drying is one of the most important steps in grape processing. Drying causes some undesirable effects such as changing the quality of raisin by turning it to brown. Achieving optimum drying conditions can improves quality of raisin. Temperature and pretreatment are important factors in establishing the quality of raisin. In this research the effect of pretreatment ( solutions of sodium Meta bisulphide 8 %, sodium Meta bisulphide 8 % and potassium carbonate 5%, ethyl oleat 2% and potassium carbonate 5%, ethyl oleat 2% and sodium Meta bisulphide 8 %, ethyl oleat 2% and sodium Meta bisulphide 8 % and potassium carbonate 5%) and different drying methods( by sun, shade and air dryers at temperature of 50, 60, 70 and 80 C with the air flow rate of 1/5 m/s) was studied to understand the quality factors on colour. As some solutions contains sulphite, its remnant was studied too. The analysis of experimental data shown that the optimized drying conditions achieved by Ethyl oleat 2% and sodium Meta bisulphide 8 % and potassium carbonate 5%, sodium Meta bisulphide 8 %and drying temperature of 50,60C.

کلیدواژه‌ها English

Key words:Drying
Pretreatment
colour
residue of sulphur dioxide