اثر آنتی اکسیدانی عصاره موسیر(Allium ascalonicum) ، عصاره زرد چوبه (Curcuma Longa) و ترکیب آنها بر تغییرات چربی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بسته بندی شده در خلاء

چکیده
چکیده

عصاره­های گیاهی، یک منبع آنتی­اکسیدانی طبیعی می­باشند. نیاز به آنتی­اکسیدان­های طبیعی در صنایع غذایی و دارویی باعث تحقیقات علمی گسترده­ای در دهه­های اخیر شده است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر آنتی­اکسیدانی عصاره­های موسیر و زردچوبه و اثر ترکیبی آنها در به تاخیر انداختن فساد ماهی قزل آلای رنگین کمان بسته بندی شده در خلاء نگهداری شده در یخچال (℃1±4)، بود.

ماهی های تهیه شده به چهار بخش تقسیم شدند، یک بخش از نمونه ها به عنوان نمونه ی شاهد در خلاء بسته بندی گردید و بخش های دیگر در عصاره موسیر، عصاره زردچوبه و ترکیب آنها غوطه ور و سپس در خلاء بسته بندی گردید و در یخچال (℃4) نگهداری شد. ارزیابی شیمیایی مشتمل بر اندازه گیری پرکساید (PV)، تیوباربیتوریک اسید (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA) و پروفیل اسید چرب در یک دوره 20 روزه انجام پذیرفت.

بر اساس نتایج حاصل، عصاره های موسیر و زردچوبه و ترکیب آنها به طور معنی داری (05/0>p) اکسیداسیون لیپید را در ماهیان تیمار شده به تعویق انداخت.

نتایج حاصل نشان دهنده تاثیر آنتی اکسیدانی عصاره موسیر و عصاره زردچوبه و ترکیب آن‌ها بر قزل‌آلای رنگین کمان و افزایش عمر ماندگاری نمونه های تیمار شده با عصاره ها بود.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effect of antioxidant activity of shallot extract (Allium ascalonicum), turmeric extract and their composition on changes of lipids in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) vacuum packaged

چکیده English

Plant extract are source of natural antioxidant. in recent decades, the need for natural antioxidants in food, pharmaceutical result has been extensive scientific research. the purpose of this investigation study antioxidant activity shallot extract, turmeric extract and their composition effect on delay spoiled rainbow trout during vacuum packaged storage at refrigerate 4˚C.

fish prepared were divided into four lots, one sector of the samples as the control samples vacuum packaged and others sectors were given a dip treatment in shallot extract, turmeric extract and their composition solution and then vacuum packaged storage at refrigerate 4˚C. Chemical (PV, TBA FFA and fatty acid profile) analysis were done at 4°C for 20 days.,

shallot extract, turmeric extract and their composition significantly (p<0/05) delayed lipid oxidation in treated samples.

results showed that antioxidant effect of shallot extract, turmeric extract and their composition during storage and increased shelf-life treated samples with extracts.

کلیدواژه‌ها English

Rainbow trout
Shallot extract
Turmeric extract
Vacuum package