اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در محیط آبگوشت قلب و مغز

چکیده
چکیده

نگهدارنده های شیمیایی معمولاً جهت کاهش یا حذف میکروارگانیسم های بیماری زا یا عامل فساد در مواد غذایی به کار می روند، استفاده بیش از حد آنها منجر به ایجاد باقی مانده های سمی و تاثیرات مضر در مصرف کنندگان می شود. بنابراین تحقیقات بسیاری جهت جایگزینی نگهدارنده های شیمیایی با انواع طبیعی آنها ، بخصوص اسانس های گیاهی در حال انجام است. در این مطالعه لگاریتم درصد احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوسATCC 43996 در محیط آبگوشت قلب و مغز متاثر از غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی (صفر،0025/0، 005/0، 015/0، 03/0 و 045/0درصد) در طی 43 روز نگهداری در دمای 35 درجه سانتیگراد مورد مطالعه قرار گرفت. لگاریتم درصد احتمال رشد ویبریوپاراهمولیتیکوس بطور بسیار معنی داری ( 001/0< p ) تحت تاثیر غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی قرار گرفت. بطوریکه در غلظت های %03/0 و % 045/0 اسانس مذکور در هیچ یک از لوله ها رشدی مشاهده نشد و حداکثر لگاریتم درصد احتمال رشد برای آنها 241/4- بدست آمد. همچنین حداکثر لگاریتم درصد احتمال رشد در غلظت %015/0 در روز 15 و برابر با 761/1 بدست آمد درحالیکه در مورد غلظت های 005/0 ، 0025/0 و 0 اسانس آویشن شیرازی برابر با 902/3 به ترتیب در روزهای 19، 4 و صفر بدست آمد. بر اساس نتایج فوق لگاریتم درصد احتمال رشد با افزایش غلظت اسانس آویشن شیرازی کاهش یافت.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effect of zataria multiflora Boiss. essential oil on log p% of Vibrio parahaemolyticus in BHI broth

چکیده English

Chemical preservatives are usually used to reduce or eliminate pathogenic or spoilage microorganisms but their inordinate applications have resulted in toxigenic residuals and adverse effects on consumers, So many researches have been done to substitute the chemicals with naturally occurring compounds, especially plant essential oils. In this study log P% of vibrio parahaemolyticusATCC 43996 with different concentrations of zataria multiflora Boiss essential oil ( 0, 0.0025, 0.005, 0.015, 0.03 and 0.045%) in BHI broth during incubation at 35° C for 43 days was investigated. Log P% ofvibrioparahaemolyticus was affected very significantly( p<0.001) with all concentrations of zataria multiflora Boiss. Essential oil Vibrio parahaemolyticus wasn’t grow In any tubes of 0.03 and 0.045%concentrations of essential oil and maximum of log p% was calculated as -4.241. Maximum log P% of this bacterium in 0.015% concentration of essential oil was achievedat15th day and was 1.761, whereas the maximum log p% for 0.005, 0.0025 and 0 concentrations of essential oil that was 3.902, were achieved at 19th , 4th and 0 day. In conclusion the log P% of vibrio parahaemolyticus was decreased by increasing of zataria essential oil concentrations.

کلیدواژه‌ها English

Key words: Vibrio parahaemolyticus
zataria multiflora Boiss. essential oil
log p%