ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی آب لیموی بسته بندی شده در ظروف PET

چکیده
چکیده

در این مطالعه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی (شامل میزان pH، اسیدیته، مواد جامد محلول یا بریکس، ویتامین ث، دی اکسید گوگرد و عدد فرمالین) و حسی آب لیموی فراوری بسته بندی شده در ظروف PET مورد ارزیابی قرار گرفتند. نمونه ها به مدت ده هفته در دو دمای 20 و 40 درجه سانتیگراد نگهداری و فاکتور های مورد نظر هر دو هفته یکبار در سه تکرار مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که دو دمای ذخیره سازی (20 و 40 درجه سانتی گراد) تاثیر معنی داری بر pH، اسیدیته، بریکس و عدد فرمالین نمونه های مورد بررسی نداشتند(p ≥ 0/05). میزان ویتامین ث و دی اکسید گوگرد در نمونه های نگهداری شده در 40 درجه سانتی گراد نسبت به نمونه های نگهداری شده در 20 درجه سانتی گراد کمتر بود . نتایج بررسی ویژگی های حسی نشانگر این است که نمونه های بسته بندی شده در ظروف PET در هر دو دمای ذخیره سازی در طی ده هفته نگهداری قابل پذیرش هستند.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Evaluation of physicochemical and sensory properties of PET containers packed lemon juice

چکیده English

In this study, physicochemical (pH, acidity, brix, vitamin C , SO2 and formalin number ) and sensory properties of PET containers packed Lemon juice were evaluated. The samples were stored at 20 and 40 C . During the ten weeks of preservation, physicochemical and sensory properties were measured in three replicates every two weeks. The results showed that the two storage temperatures(20 and 40 C ) had not any significant effect on pH, acidity , brix and formalin number (p≥0.05). The amount of vitamin C and SO2 were less in the 40C stored samples compare with the 20C stored samples. The results of sensory evaluation indicate that the PET containers packed samples are acceptable in both storage temperatures (20 and 40 C ) during the ten weeks of storage.

کلیدواژه‌ها English

Lemon juice
PET package
Physicochemical properties
Vitamin C