تولید امولسیون کننده امولسان با استفاده از باکتری Acinetobacter calcoaceticus RAG-1 ATCC-31012

چکیده
چکیده

امولسان امولسیون کننده ای است که توسط باکتری Acinetobacter calcoaceticus RAG-1 ATCC-31012 تولید می شود و در حال حاضر کاربردهای زیادی درصنایع غذایی (تهیه پنیرهای نرم وانواع بستنی) دارد. در این تحقیق توانایی تولید این امولسیون کننده با باکتری ذکر شده در دمای o C 30 با استفاده از طرح رویه پاسخ مورد ارزیابی قرار گرفته است. نفت خام و سولفات آمونیوم به عنوان منبع کربن و منبع نیتروژن در مقادیر مختلف مورد استفاده قرار گرفتند. بهینه محیط کشت برای تولید امولسان برابر با (v/v)4% منبع کربن، g/l 3 منبع نیتروژن و (v/v) 7% میزان درصد تلقیح بدست آمده است که در این شرایط بیشترین تولید توده سلولی و بیشترین کاهش کشش سطحی بترتیب g/l 9/2 و mN/m 30 می باشد. ضریب همبستگی مدل محاسباتی یا R2 (adj) برای مقدار توده سلولی تولیدی و میزان کاهش کشش سطحی بترتیب برابر13/97% و 52/95% بدست آمده است.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Emulsan production by Acinetobacter calcoaceticus RAG-1 ATCC-31012

چکیده English

Emulsan compound produced by Acinetobacter calcoaceticus RAG-1 ATCC-31012. At present, this bioemulsifier show potential applications many sectors of food industry (soft cheese and ice creams). The ability of a bacterial to grow and produce emulsan by response surface methodology under shaking incubator conditions at 30°C was studied. Crude oil and ammonium sulfate at different levels use as a carbon and nitrogen source respectively. The medium culture optimum for emulsan production was occurred 4% (v/v) carbon source, 3gr/lit ammonium sulfate and 7% (v/v) inoculum’s size. At optimum levels of these parameters, 2.9 gr/lit biomass at end of fermentation was obtained. Production of emulsan by this bacterial culture resulted in surface tension reduction to 30 mN/m. Coefficients of determination, R2, of fitted regression models for biomass production and surface tension are equal to 97.13% and 95.52%, respectively.

کلیدواژه‌ها English

emulsan
bioemulsifier
Surface tension
Biomass