اثر شرایط خشک کردن ورقه نازک پرتقال بر میزان انرژی مصرفی

چکیده
چکیده

در این تحقیق اثر دمای هوا، سرعت خشک­کردن و ضخامت ورقه­های نازک پرتقال بر انرژی مصرفی با استفاده از یک خشک کن آزمایشگاهی به دست آمد. 165 گرم ورقه نازک پرتقال رقم تامسون با سه ضخامت 2، 4 و 6 میلی متر در یک بستر مسطح با پنج دمای40، 50، 60، 70 و80 درجه سلسیوس و سه سرعت هوای 5/0، 1 و 2 متر بر ثانیه خشک شد. مقدار انرژی مصرفی برای خشک­کردن ورقه­های نازک پرتقال در دماها و سرعت­های مختلف هوای خشک­کن و ضخامت­های مختلف محاسبه شد و داده­ها به­­وسیله طرح آزمایشی فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی در سه تکرار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که کمترین و بیشترین مقدار انرژی مصرفی­ دستگاه خشک­کن به ترتیب مربوط به ضخامت 2 میلی­متر و دمای 40 درجه سلسیوس با مقدار انرژی 3349 وات­- ساعت و ضخامت 6 میلی­متر و دمای 70 درجه­سلسیوس با مقدار انرژی 15202 وات- ساعت بودند.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effects of drying conditions of sliced orange on energy consumption

چکیده English

A laboratory dryer used for a thin layer of 165 g Thompson orange slices with three thickness levels of 2, 4 and 6 mm, five different temperatures of 40, 50, 60, 70 and 80 °C and three air speed levels of 0.5, 1 and 2 m/s were employed to find the best dried and minimum energy consumption. This experiment was done in a complete randomized block design with the factorial treatments performed in three replicates. The energy consumption for drying thin slices of orange was calculated accordingly. The analysis of results showed that the lowest and highest drying energy consumption were 3.35 kWh (for 2 mm slice thickness and 40 °C) and 15.2 kWh (for 6 mm slice thickness and 70 °C), respectively.

کلیدواژه‌ها English

energy consumption
Drying
thin orange slice
thickness
drying conditions