بررسی و تعیین حداقل غلظت بازدارندگی(MIC) دی استات سدیم بر برخی از میکروارگانیسم های عامل فساد در نوشابه های گاز‌دار در محیط کشت

چکیده
چکیده

دی استات سدیم از گروه مواد نگهدارنده شیمیایی و ایمن بوده و به عنوان بازدارنده کپک و مخمر و برخی باکتری هامعرفی شده است. .در این تحقیق اثر ضد میکروبی دی استات سدیم در جلوگیری از رشد برخی از میکروارگانیسم های عامل فساد نوشابه های گاز دار در محیط کشت با استفاده از روش حساسیت رقت های مایع مورد بررسی قرار گرفته است. در مورد مخمر Saccharomycess cerevisiae در تعداد 10، 102، 103،105 مخمر در هر میلی لیتربه ترتیب غلظت های ppm 5000،1250،313،156 دی استات سدیم به عنوان MIC شناخته شد.در مورد مخمر Candida krusei در تعداد10، 102، 103،105 مخمردر هر میلی لیتر به ترتیب غلظت های ppm 5000,2500,1250,625 دی استات سدیم به عنوان MIC شناخته شد. در مورد باکتری Leuconostoc mesenteroides در تعداد 102 ،104باکتری در هر میلی لیتربه ترتیب غلظت های ppm5000,2500 دی استات سدیم به عنوان MIC شناخته شد. در مورد باکتری Lactobacillus delbrukiiدرتعداد102باکتری در هر میلی لیتر غلظت ppm2500 دی استات سدیم به عنوان MIC شناخته شد. در مورد کپک Aspergillus niger در کلیه رقت های تهیه شده از سوسپانسیون هاگ کپک ودر حضورغلظت های مختلف از دی استات سدیم رشد مشاهده شد. در نتیجه هیچ غلظتی به عنوانMIC انتخاب نشد. نتایج نشان داد که دی استات سدیم دارای خواص بازدارندگی برروی مخمرها و باکتری های مورد بررسی بوده و فاقد تاثیر بازدارندگی بر روی کپک Aspergillus niger است.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Determination of minimum inhibitory concentration (MIC) of sodium diacetate on spoilage microorganisms in carbonated beverages by culture media

چکیده English

Sodium diacetate is a safe chemical presevative which is used as an inhibitor against mould, yeast and some bacteria. In this study anti-microbial effect of sodium diacetate on preventing the growth of some spoilage microorganisms in carbonated beverages was investigated by broth diulation suceptibility test in medium. At the concentrations of 101, 102, 103 and 105 cells of Saccharomycess cerevisiae per ml 156, 313, 1250 and 5000 ppm of sodium diacetate were respectively determined as the minimum inhibitory concentrations (MIC) preventing growth of the yeast. As for Candida krusei, 625, 1250, 2500 and 5000 ppm of sodium diacetate were MIC inhibiting the growth of the yeast at concentrations of respectively 101, 102, 103 and 105 cells/ml. 2500 and 5000 ppm of sodium diacetate were determined as MIC inhibiting the growth of Leuconostac mesenteroides at the concentrations of respectively 102, 104 bacteria/ml, and for 102 bacteria/ml of Lactobacillus delbrukii was prevented by adding 2500 ppm sodium diacetate. No inhibitory effects of different concentrations of sodium diacetate observed at none of the prepared spore suspension of Aspergilus niger, so no concentrations of sodium diacetate were determined as MIC for this species of mould.The results show that sodium diacetate has inhibitory effects on the above selected yeast and bacteria but no inhibitory effects on the mould of Aspergilus niger.

کلیدواژه‌ها English

Preservative
Key woeds: Carbonated beverages
Minimum inhibitory concentration (MIC)
Sodium diacetate