مطالعه مقدار بار باکتریایی و مقدار آمین های بیوژنیک قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول زمان نگهداری در یخ

چکیده
چکیده

تغییرات برخی از ترکیبات ازته غیر پروتئینی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و ارتباط آنها با بار باکتریایی (سرماگرا و سرما دوست، سودوموناس و مزوفیل) در مدت هجده روز نگهداری در زمانهای (صفر، 3، 6، 9، 12، 15و 18) در یخ مورد ارزیابی قرار گرفت. مقادیر پوترسین، کاداورین، هیستامین و بار باکتریایی در طول دوره نگهداری افزایش یافتند (05/0P<)، در صورتی که تیرامین در هیچیک از نمونه ها یافت نشد. مقدار پوترسین در طول دوره از 4/0 به 97/8 میکروگرم در گرم افزایش پیدا کرد و گروه سرماگرا و سرما دوستها، بار باکتریایی غالب را تشکیل داده بودند. بر اساس نتایج حاصله پوترسین به عنوان متغیر مستقل بیشترین ارتباط را با گروه باکتریهای سودوموناس و سرماگرا و سرمادوست (980/0 R=) نشان داد و معادله رگرسیونی آن به صورت [41/0 + psy 69/0 + pse 83/0 [PUT = بدست آمد. همچنین معادله رگرسیونی دیگر بین کاداورین و زمان نگهداری (955/0 R =) بصورت [49/3 – time × 576/0[CAD = بدست آمد. با توجه به نتایج حاصله، هرچند به نظر می رسد که ارزیابی کیفیت قزل آلای رنگین کمان، با استفاده از مدل ارائه شده، با اندازه گیری یکی از فاکتورهای پوترسین، سودوموناس و یا سنجش باکتریهای سرمادوست تا اندازه خوبی، امکان پذیر می باشد، اما به منظور کنترل دقیق کیفیت این گونه، بررسی توأم این فاکتورها لازم است.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Study of Bacterial Load and Biogenic Amines content in Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during storge in ice

چکیده English

The biogenic amines content of whole rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and its related bacterial load (psychrotroph and psychrophiles, pseudomonads and mesophiles) were monitored during ice storage in a period of eighteen days (zero, 3, 6, 9, 12, 15 and 18). The levels of putrescine, cadaverine and histamine and bacterial loads increased (P<0.05) during storage but tyramine was not detected in any of the samples. Initial concentration of putrescine was 0.4 and finally reached to 8.97 mg/g, and psychrotroph and psychrophiles were the dominant microorganisms. The best correlatios were found among putrescine and psychrotroph and psychrophile and its regression equation derived relating PUT, pse and psy (R=./98): [PUT =0.83 pse + 0.69psy+ 0.41[. In adition another regression equation derived relating CAD and time (R=0.955): [CAD =0.576 time - 3.49[.It is therefore concluded that although the quality control of Rainbow trout can be approximately estimated by measurement of either putrescine or psychrophiles with the usage of derived equation, but it's much better to evaluate some of these factors simultaneously to accomplish a precise quality assessment.

کلیدواژه‌ها English

Biogenic amines
Bacterial counts
Ice stored
Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
Quality control