تاثیر اشعه گاما روی شاخص بازهای ازته فرار (TVB-N) و خواص حسی میگوی سفید هندی (Penaeus indicus)

چکیده
چکیده

rn

تأثیر پرتودهی گاما با دوزهای kgy 1 ، 5/2 و 5 و نگهداری در فریزر (˚C18- ) بر شاخص بازهای ازته فرار (TVB-N) و ویژگیهای حسی در میگوی سفیدهندی(Penaeus indicus) به مدت 9 ماه و در فاصله 5/1 ماه مورد ارزیابی قرارگرفت. ارزیابی های مقادیر TVB-N نشان داد که میزان آن به تدریج در طی دوره نگهداری افزایش و با افزایش دوز پرتودهی کاهش یافت که در تیمارهای شاهد و پرتو دیده به ترتیب به mg N / 100g flesh 45/35 ،14/ 34 ،45/27 و 64/20 رسید. همچنین با ارزیابی های ارگانولپتیک مشخص شد که زمان ماندگاری تیمارهای پرتودیده KGy5/2 و 5 تا 3 ماه و تیمار پرتودیده kgy 1 تا 5/1 ماه در مقایسه با تیمار شاهد، افزایش نشان دادند.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Effect of gamma irradiation on total volatile base nitrogen (TVB-N) and sensory attributes of Indian white shrimp (Penaeus indicus)

چکیده English

Effect of gamma irradiation on total volatile base nitrogen (TVB-N) and sensory evaluations of Indian white shrimp (P. indicus) held frozen (-18˚C), for 9 months and every 1.5 months, was studied. TVB-N values increased gradually during the storage period

rn

and decreased with increasing irradiation dose that reached 20.64, 27.45, 34.14, 35.45 mg N/100g flesh, respectively for irradiated and control samples. Also with organoleptic evaluation indicated that, shelf-life of 5, 2.5 KGy samples increased up to 3 months and 1 KGy samples increased up to 1.5 months compared to control samples.

rn

کلیدواژه‌ها English

Indian white shrimp (Penaeus indicus)
Total volatile base nitrogen (TVB-N)
Sensory evaluations
Gamma irradiation
Freezing temperature (-18˚C)