شناسایی انواع گوشت مورد استفاده در تولید همبرگرهای عرضه شده در شهر تهران در سال 1386

چکیده
چکیده

مصرف فرآورده های گوشتی از جمله همبرگر در شهرهای بزرگ و صنعتی از جمله تهران رو به افزایش است بنابراین کیفیت وسلامت این محصولات غذایی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. با توجه به گرانی گوشت و امکان انجام انواع تقلبات ازجمله استفاده از گوشت های ارزان قیمت در این مطالعه نوع گوشت مورد استفاده درتولید 288 نمونه همبرگرتولید شده در کارخانجات فرآورده های گوشتی و 96 نمونه همبرگر دست ساز غیر صنعتی عرضه شده در سطح شهر تهران درسال 1386 به روش الیزای ساندویچی مورد بررسی قرار گرفت نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد در هیچ یک از نمونه های مورد آزمون از گوشت تک سمی وخوک در تولید محصول استفاده نشده است ، ولی انواع اختلاط گوشت مرغ ، گوسفند و گاو در نمونه ها مشاهده شد و 8/43 در صد نمونه های همبرگر صنعتی با فرمول پروانه ساخت و برچسب محصول مطابقت نداشتند.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Determination the kind of meat content of Patties marketed in Tehran in 1386

چکیده English

Consumption of meat products such as Patti is increasing specially in big cities, so safety and quality of theses products are very important. With consideration of meat price and possibility of substitution cheap kind meat, In this study 288 industrial and 96 hand made Patties marketed in Tehran tested for determination the kind of content meat by sandwich Elisa method .Results of this study demonstrated that in analyzed samples there was not swine and equine meat, but 8/43 percent of samples were not complying with production license formula and label claim for kind of content meat.

کلیدواژه‌ها English

Key words: Pattie
Meat content
sandwich Elisa
Equine
Swine