بررسی آلودگی میکروبی ادویه های بسته بندی عرضه شده در فروشگاههای زنجیره ای شهروند شهر تهران در سال 86

چکیده
چکیده

ادویه و گیاهانی که به عنوان چاشنی مصرف می شوند مانند اکثر فرآورده های کشاورزی بعد از برداشت در معرض آلودگی های میکروبی قرار می گیرند. این مطالعه با هدف بررسی آلودگی میکروبی ادویه های بسته بندی عرضه شده در شهر تهران صورت گرفته است. به این منظور 151 نمونه از ادویه های دارچین، فلفل سیاه و زردچوبه بطور تصادفی از سطح عرضه انتخاب شدند ( 54 نمونه زردچوبه ، 50 نمونه فلفل سیاه، 47 نمونه دارچین). آزمایه ها با روش های تعریف شده موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران از نظر شمارش کلی فرم، شناسایی کلی فرم مدفوعی، شمارش کپک و مخمر و شمارش کلی باکتریهای هوازی مورد آزمون میکروبی قرار گرفتند. نتایج نشان داد از مجموع 151 نمونه جمع آوری شده میانگین شمارش باکتریهای مزوفیل هوازی در مورد زردچوبه cfu/gr 107× 6/3 در مورد فلفل سیاه cfu/gr 106× 7 و دارچین cfu/gr 104 × 92/1 بوده است.% 34 نمونه های فلفل سیاه، % 6 نمونه های دارچین و % 13 نمونه های زردچوبه به کلی فرم مدفوعی آلوده بودند. میانگین شمارش کلی فرم در مورد فلفل سیاه cfu/gr103× 83/8 ، زردچوبه cfu/gr 103× 26/6 و cfu/gr 103× 7/4 در مورد دارچین بود. میانگین شمارش کپک و مخمر در بین نمونه های فلفل سیاه cfu/gr 103× 94/2، دارچین cfu/gr 103× 9/2 و زردچوبه cfu/gr 103× 23/1 بوده است که در مقایسه با استاندارد ملی ایران در حد مجاز قرار داشتند.همچنین % 5/31 از نمونه های زردچوبه ،%32ازنمونه های فلفل و %3/16از نمونه های دارچین مقادیری بالاتر از حد مجاز استاندارد کلی فرم رانشان دادند. میا نگین شمارش باکتری های مزوفیل هوازی در مورد زردچوبه و فلفل سیاه ، در مقایسه بااستاندارد بین المللی (ICMSF) cfu/gr 106 که برای ادویه تدوین شده است بالاتر از حد استاندارد بود و احتمالا" در بین ادویه هایی که بصورت فله ای عرضه می شود بالاترنیز خواهد بود . بنابراین کنترل در تمامی نقاط بحرانی و نیز استفاده از روش های رایج ضدعفونی و سترون کردن مانند اشعه گاما به میزان KGry 10 ضروری بنظر می رسد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Assessment of the microbiological quality of packed spices in the chain stores, Shahrvand,in Tehran in 1386

چکیده English

Beheshti University, M.C., Tehran,Iran



Spices are used all over the world to prepare foods mainly because of their flavoring properties however , these are grown and harvested in warm, humid areas of the world where the growth of a wide variety of microorganisms is readily supported. The aims of the present work were to evaluate the hygienic quality of some spices,in the chain stores of Tehran .

We collected 151 packed samples of three kinds of spices, black pepper, turmeric , cinnamon in the chain stores of Tehran .we investigated to determine their microbial status based on ISIRI.we found these results: average of total aerobic mesophilic count for turmeric was 3/6 × 107 cfu/ gr , black pepper: 7× 106 cfu/gr .cinnamon: 1/92×104 cfu/gr average of coliforms count was: tumeric : 6/26×103 cfu/gr , black pepper : 8/83×103 cfu/gr ,cinnamon:4/7×103 cfu/gr. Feacal coliform tests for 3 kinds of spices were: turmeric 13% , black pepper34% ,cinnamon 6% ,average of yeast and mold count was for turmeric:1/23×103 cfu/gr, black pepper : 2/94×103 cfu/gr and cinnamon 2/9×103 cfu/gr. We compere our results to ISIRI standard and we found that ,some of them were out of standard limit, therefor: it is suggested to provide legislation on the sanitary and hygienic quality of spices in our country.

کلیدواژه‌ها English

Key words: spices
Coliform
molds and yeast
microbial assessment
Mold and yeast