استفاده از تبخیرکننده‌ فیلم ریزان و صعودی برای تغلیظ آب پرتقال بومی

چکیده
چکیده

آب میوه ها به دلیل وجود ویتامین ها، پروتئینها و مواد آلی دیگر نسبت به عملیات تبخیر حساس بوده و به همین دلیل تبخیر آنها باید در تجهیزاتی صورت پذیرد که کمترین زمان اقامت و حداکثر راندمان را دارا باشند تا امکان تخریب اجزاء آن به حداقل برسد. وجود این خصیصه در تبخیرکننده های لوله ای فیلم ریزان و صعودی آنها را برای تغلیظ آب میوه بسیار مناسب ساخته است. در این تحقیق تغلیظ آب پرتقال بدست آمده از مناطق شمالی ایران در یک پایلوت نیمه صنعتی متشکل از یک تبخیرکننده دو مرحله ای حاوی فیلم ریزان و صعودی انجام داده و تغییرات ضخامت فیلم مایع، ضرایب انتقال حرارت و زمان اقامت سیال مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند که تغییرات ضخامت فیلم مایع، ضریب انتقال حرارت و خواص ئیدرودینامیکی و حرارتی سیال کاملاً در محدوده جریان آشفته است و می توان با انجام شش مرحله، آب میوه را به غلظت مناسب رساند و به حد استاندارد لازم برای نسبت غلظت کنسانتره به اسیدیته دست یافت.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

The use of falling-climbing film evaporator for concentration of indigenous orange juice

چکیده English

Fruit juices are among heat sensitive foods. Vitamins, proteins and other organic materials present in most fruit juices may be easily decomposed during heat processing. Therefore, evaporators with minimum residence time and maximum efficiency for concentrating fruit juices should be applied. So,tubular type falling and climbing film evaporators are suitable devices.

In the present investigation, certain important factors in concentration of in digenous orange juice from north region of Iran in a pilot-plant double effect falling-climbing film evaporator have been studied. Variation of liquid film tickness, heat transfer coefficient, hydrodynamic and thermal properties show that evaporation of the fruit juices take places in turbulent regime and required concentration and ratio of the product concentration to acidity can be achieved by six stages evaporation.

کلیدواژه‌ها English

Brix degree
Heat Transfer Coefficient
climbing film
falling film
evaporation