پایداری نوشابه های غیر الکلی گاز دار حاوی سوکروز و شربت ذرت غنی از فروکتوز در طول دوران نگهداری

چکیده
چکیده

هدف از این تحقیق مقایسه پایداری نوشابه های پرتقالی، کولا و لیمویی حاوی شربت ذرت غنی از فروکتوز و سوکروز در طول دوران نگهداری بود.این پژوهش بر روی فرمولاسیون سه نوع نوشابه کولا، لیمویی و پرتقالی انجام گرفت و سوکروز موجود در آن ها با نسبت های 60% و 80% و 100% با شربت ذرت غنی از فروکتوز جایگزین شده و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شامل pH, اسیدیته، بریکس، دانسیته و رنگ در زمان های یک, دو و چهار ماه از زمان ساخت در نوشابه های نگهداری شده در دما های ºC4, ºC25 و ºC40 مورد بررسی قرار گرفت و با نمونه های شاهد حاوی سوکروز که در شرایط مشابه ساخته و نگهداری شدند، مقایسه گردیدند. نمونه ها در دوران نگهداری دچار تغییرات معنی داری در pH, اسیدیته, دانسیته وبریکس شدند (P<0.05) و از این جهت تفاوت معنی داری بین نمونه های شاهد و نمونه های حاوی شربت ذرت غنی از فروکتوز وجود نداشت .شربت رنگ نمونه های پرتقالی و کولا در طول دوران نگهداری دچار تغییر معنی داری نشدند (P>0.05) ولی حضور آفتاب باعث ناپایداری رنگ کارمویزین موجود در نوشابه های پرتقالی شد و وجود شربت ذرت غنی از فروکتوز این اثر را تشدید کرد.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Stability of non alcoholic beverage contained high fructose corn syrup and sucrose during storage

چکیده English

The goal of this research was comparing physicochemical stability of non alcoholic carbonated beverages contained high fructose corn Syrup and sucrose during storage.

Soft drinks were made with three formulations of lemon , cola and orange soft drinks and in their formulations ,sucrose was replaced with 60%, 80% and 100% of HFCS (55%) and were stored at 4 ºC, 25 ºC and 40 ºC for one , two and four months. Samples were analysed for titrable acidity, pH, density, brix and color stability.

pH, brix and density decreased although titrable acidity increased during storage. There was no significant difference between samples contained HFCS and sucrose(P>0.05).

Results showed that color of samples were stable at different temperatures ( 4 ºC, 25 ºC and 40 ºC) of storage up to four months(P<0.05) but exposing to sun light made Carmoisine unstable and HFCS intensified this effect.

کلیدواژه‌ها English

Key Words: HFCS (High Fructose Corn Syrup )
Sucrose
Soft drinks
Stability