شیوع سالمونلا در گوشت جوجه خرده فروشی شهر تهران در سال 1384

چکیده
مسمومیت های ناشی از غذا (Food borne) یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی جهان است. در سالهای اخیر سازمان بهداشت جهانی (WHO) افزایش مسمومیت را ناشی از شیوع این باکتری اعلام نموده است. زیرا اکثر سویه های آن به آنتی بیوتیکها مقاوم هستند. هدف از این بررسی ارزیابی میزان شیوع سالمونلا در گوشت جوجه خرده فروشیهای شهر تهران در سال 1384 بوده است. از بهمن 1383 تا آبان 1384 تعداد 198 نمونه گوشت جوجه از خرده فروشیهای تحت پوشش اتحادیه مرغ فروشیهای شهر تهران خریداری و در شرایط مناسب بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و میزان آلودگی به سالمونلا مورد ارزیابی قرار گرفت. از کل نمونه های خریداری شده تعداد 93 مورد به انواع سالمونلا ها آلوده بودند (46.97%). با انجام آزمایشات بیوشیمیایی مشخص شد که؛ غالب ترین نوع سالمونلا اینترینیدیس (48.4%)، سالمونلا ها دار (26.9%)، سالمونلا ب 4 (22.3%)، بودند ولی سالمونلا دربی و پاراتیفی ب در سطوح پایین تری قرار داشتند.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Prevalence of Salmonella in Retail Chicken Meat at Tehran IRAN (2005)

چکیده English

Food –borne diseases are important public health problems in the world. In recent years significant increase in the incidence of Salmonellas has been reported by WHO. Because Salmonellas resistance to antibiotics. The present study is to evaluate the prevalence of Salmonella in trails chicken meats in Tehran. Between Bahman 2004 to Aban 2005 we analyzed 198 samples of chicken meats in Tehran city. Each sample weighing approximately 800 g was collected. Salmonellas was isolated from 93 of the samples analyzed (47%). The predominant serotypes were S. Enteritis (48.4%), S. Hadar (26.9%) and B4 (22.3%). Other serotypes such as S. Derby and Paratyphoid B were in much lower levels.

کلیدواژه‌ها English

Salmonella
Chicken meat
Prevalence