کپسوله کردن اسید سیتریک خوراکی توسط امواج مایکروویو

چکیده
کپسوله کردن (Encapsulation) فرایندی است که در طی آن مواد حساس یا پوشش شونده (هسته) با مواد پوشش دهنده (دیواره)، اغلب از جنس مواد بسپاری (پلیمری)، پوشانیده می شوند. بیشتر روش های ریزکپسول سازی (Microencapsulation) نیاز به دستگاه های پیچیده، کار آزمایشگاهی طولانی مدت و صرف هزینه زیادی دارند. بنابراین، در این پژوهش از شیوه ای جدید برای تولید ریزکپسول در مدت زمان بسیار کوتاه و صرف هزینه کم استفاده شده است که در آن با استفاده از امواج مایکروویو و اختلاف مقدار ثابت دی الکتریک بین مواد هسته و دیواره، ریزکپسول ها به راحتی تهیه می شوند. در این مطالعه بلور های اسیدسیتریک خوراکی (هسته) با موادی مانند پودر ثعلب، پودر کتیرا، نشاسته تصفیه شده، ساکاروز، گوار، آگاروز، پودر ژلاتین، کربوکسی متیل سلولز رشته ای، اینولین، پکتین، کازیین، و سوربیتول (دیواره) به نسبت های 1 به 2 تا 1به 100 (نسبت هسته به دیواره) مخلوط شده و هر یک از مخلوط ها در مدت زمان های تا 600 ثانیه (بسته به نوع ماده دیواره) و شدت های 10، 30، 50، 70 و 100 درصد توسط مایکروویو آزمایشگاهی مورد تیمار قرار گرفتند. ریزکپسول های تهیه شده با الک هایی با مش مشخص جدا سازی شده و ساختار ظاهری آن ها از لحاظ پوشش دار شدن و یکنواختی به کمک دو چشمی مورد بررسی و توسط دوربین دیجیتال عکس آن ها تهیه شد. یافته ها نشان دادند که از میان مواد آزمایش شده اینولین، کازیین، پکتین با درجه متوکسیل پایین (9.5 درصد)، کربوکسی میتل سلولز رشته ای، و سوربیتول به ترتیب بالاترین کارایی را از لحاظ کیفی و بازده کپسول سازی داشتند. در ضمن، بالاترین بازده در نسبت اختلاط 1 به 10 و شدت 100 درصد مشاهده شد. هم چنین، مناسب ترین مدت تیمار برای کازئین 400 ثانیه، اینولین 75 ثانیه، کربوکسی متیل سلولز رشته ای 400 ثانیه، پکتین با درجه متوکسی پایین (9.5 درصد) و سوربیتول هر کدام 100 ثانیه بود.
کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Encapsulation of Edible Citric Acid Using Microwaves

چکیده English

Encapsulation process is a method by which sensitive materials (core) are covered with polymeric materials (wall). As most encapsulation techniques need complicated equipments, long laboratory works and are expensive, therefore, in this study a new technique is utilized for producing microcapsules at a very short time and low cost. This technique is based on the difference between dielectric constants of core and wall materials as well as electromagnetic energy. Edible citric acid crystals (core) were combined with some coating materials such as salab, gum tragacanth, refined starch, sucrose, guar gum, agarose, gelatin, fibrosis carboxymethylcellulose (CMC), inulin, low and high methoxyl pectin (LMP & HMP), casein, and sorbitol at ratios about 1:2 up to 1:100 (core:wall). Each mixture was treated up to 600 seconds (depending on the type of wall materials) at various microwave power intensities (10–100 %). Afterwards, the prepared microcapsules were separated by distinct (with defined mesh No.) sieves and their apparent structure and quality were evaluated using binocular and their photographs were taken by a microscope equipped with digital camera. Our findings revealed that amongst the materials were examined only inulin, casein , LMP (9.5%), fibrosis CMC, and sorbitol were able to produce high quality as well as highly efficient microcapsules, respectively. In addition, the highest coating efficiency was seen at 100% microwave power intensity (1200W) at 1:10 mixing ratio. Moreover, the optimum microwave treating time for casein, inulin, fibrosis CMC, LMP (9.5%), and sorbitol was 400, 75, 400, 100, and 100 seconds, respectively.

کلیدواژه‌ها English

Citric acid
Encapsulation
Microwaves
Hydrocolloids