falahati M, ariaii P, Khoshkhoo Z, Asadi G, Hoseini E. Investigation of antimicrobial, antioxidant, physical, and mechanical properties of a nano-composite film (nano-chitosan/ aloe vera) along with hydrolyzed tomato seed protein. FSCT 2025; 21 (157) :220-238
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76105-fa.html
فلاحتی مهسا، آریایی پیمان، خوشخو ژاله، اسدی غلامحسن، حسینی ابراهیم. بررسی خصوصیات ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی، فیزیکی و مکانیکی فیلم نانوکامپوزیت (نانوکیتوزان/آلوئه ورا) به همراه پروتئین هیدرولیز شده دانه گوجه فرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (157) :220-238
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-76105-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل، ایران ، p.aryaye@yahoo.com
3- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده: (79 مشاهده)
این تحقیق با هدف بررسی ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی، آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی فیلم هوشمند نانوکیتوزان/آلوئهورا حاوی پروتئین هیدرولیز شده دانه گوجه فرنگی انجام شده است. بدین منظور ابتدا پروتئین هیدورلیز شده دانه گوجه فرنگی توسط آنزیم آلکالاز تحت تاثیر زمانهای مختلف (30، 60، 90، 120 دقیقه ) تهیه شد. سپس 5 فیلم خوراکی شامل، نانو کیتوزان، نانوکیتوزان و ژل آلوئهورا به همراه غلظتهای مختلف پروتئین هیدرولیز شده (0، 5/0، 1 و 5/1%) تهیه و ویژگیهای فیلمها بررسی گردید. بر اساس نتایج مربوط به پروتئین هیدرولیز شده، که پروتئین هیدرولیز شده از میزان پروتئین و درجه هیدرولیز بالایی برخوردار بود. همچنین این پروتئین دارای اسیدهای آمینه هیدروفوب (78/31%) و اسیدهای آمینه آروماتیک (74/11) بالایی بود. نتایج آزمون مکانیکی فیلم نشان داد افزایش غلظت پروتئین سبب کاهش مقاومت کششی، افزایش کشش تا قبل از نقطه پارگی نانو فیلم شد و همچنین بر اساس نتایج مربوط به آزمونهای فیزیکی، افزایش غلظت پروتئین بر روی رطوبت و حلالیت تاثیر معنیداری نداشت، اما سبب افزایش نفوذ پذیری بخار آب و افزایش کدورت شد (05/0>p). پروتئین هیدرولیز شده دانه گوجه فرنگی توانایی بالایی در فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH و افزایش غلظت تاثیر مثبتی بر این پارامتر داشت (05/0>p)، همچنین این فیلمها خاصیت ضد میکروبی بالایی علیه باکتریهای پاتوژن داشتند و خاصیت ضد میکروبی علیه باکتری استافیلوکوکوس اروئوس بالاتر از اشیرشیاکلی بود. فیلم نانوکامپوزیت حاوی 5/1% پروتئین هیدرولیز شده دارای بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی را دارا بود (05/0>p). این مطالعه نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده میتواند خواص فیزیکی و مکانیکی فیلمهای بر پایه نانوکیتوزان/آلوئهورا را بهبود دهد. به طور خاص، فیلمهای حاوی 5/1% پروتئین هیدرولیز شده دانه گوجه فرنگی دارای خواص بهتری مانند قدرت آنتیاکسیدانی و خاصیت ضدمیکروبی بودند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی دریافت: 1403/4/25 | پذیرش: 1403/7/15 | انتشار: 1403/12/1