دوره 21، شماره 149 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 149 صفحات 222-210 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

bakeshlou H, Pirsa S, Mohtarami F, Bener M. Preparation of nanocomposite film containing zinc oxide nanoparticles and quercetin nanoliposome based on wheat gluten for packaging rainbow salmon meat. FSCT 2024; 21 (149) :210-222
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73581-fa.html
بکشلو حجت، پیرسا سجاد، محترمی فروغ، بنر مصطفی. تهیه فیلم نانوکامپوزیت حاوی نانو ذرات اکسید روی و نانولیپوزوم کوئرستین بر پایه گلوتن گندم جهت بسته بندی گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (149) :210-222

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73581-fa.html


1- دانشجو دکتری، گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- استاد گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، pirsa7@gmail.com
3- دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
4- استادیار گروه شیمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه استانبول، استانبول، ترکیه
چکیده:   (293 مشاهده)
هدف از این پژوهش تهیه فیلم نانوکامپوزیت بر پایه گلوتن گندم حاوی نانولیپوزوم کوئرستین و نانوذرات اکسیدروی و  استفاده از آن بسته بندی ماهی قزل آلای رنگین کمان بود؛ که بدین منظور در این تحقیق اثر نانولیپوزوم کوئرستین در سطوح(0، 5، 10% حجمی/ حجمی) و نانو­ذره­اکسید­روی در سطوح(0، 3، 6% وزنی/ وزنی) با استفاده از روش سطح پاسخ در قالب طرح مرکب مرکزی بر ویژگی‌‌های فیزیکوشیمیایی فیلم نانوکامپوزیت مورد بررسی قرار گرفت  و در نهایت نمونه بهینه در بسته‌بندی گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان برای بررسی خواص آن در طی مدت زمان نگهداری (0، 3 و 6 روز) استفاده شدند. همچنین نتایج بررسی های گوشت ماهی بسته بندی شده نشان داد که استفاده از فیلم نانوکامپوزیت گلوتن گندم حاوی 10% نانولیپوزوم کوئرستین و 6%نانوذرات اکسیدروی منجربه کاهش اندیس پراکسید، شاخص ترکیبات ازته فرار، شاخص تیوباربیتوریک اسید و شمارش کلی میکروبی در طی مدت زمان نگهداری شد. همچنین در چربی نمونه‌‌های مورد بررسی تفاوت معناداری مشاهده نگردید و رنگ گوشت ماهی بسته بندی شده نسبت به نمونه شاهد کدرتر بود. در نهایت با توجه به نتایج حاصله و بررسی های صورت گرفته افزودن 10% نانولیپوزوم کوئرستین و 6%نانوذرات اکسیدروی در فرمولاسیون فیلم نانوکامپوزیت گلوتن گندم منجربه بهبود خصوصیات فیلم تولیدی و خصوصیات ماهی بسته‌بندی شده در طول مدت زمان نگهداری گردید.
 
متن کامل [PDF 647 kb]   (115 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1402/11/4 | پذیرش: 1402/12/26 | انتشار: 1403/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.