دوره 20، شماره 134 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 134 صفحات 133-119 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kadkhodaei A, Goli M, Ramezani M. Prolonging the Shelf-life of Probiotic Wheat Germ Containing Bacillus badius with Xanthan Gum by Freeze-Dried Encapsulation Method. FSCT 2023; 20 (134) :119-133
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64239-fa.html
کدخدایی عسل، گلی محمد، رمضانی محدثه. افزایش عمر نگهداری جوانه گندم پروبیوتیک حاوی باسیلوس بادیوس به کمک صمغ زانتان به روش انکپسولاسیون از نوع خشک کن انجمادی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (134) :119-133

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64239-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان (خوراسگان،) دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اصفهان (خوراسگان،) دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران ، mgolifood@yahoo.com
3- بانک میکروارگانیسم ها، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، جهاد دانشگاهی، تهران، ایران
چکیده:   (622 مشاهده)
جوانه گندم محصول جانبی آسیاب گندم با مواد مغذی بالا است، اما به دلیل فعالیت شدید لیپاز و لیپوکسی­ژناز، ماندگاری کوتاهی داشته و مصرف بهینه بسیار محدودی دارد. از این­رو، در پژوهش حاضر، جهت افزایش عمر نگهداری جوانه گندم پروبیوتیک حاوی باسیلوس بادیوس از روش انکپسولاسیون از نوع خشک کن انجمادی استفاده شد و تاثیر استفاده از صمغ زانتان : مالتوکسترین در نسبت­های مختلف 3/0 : 1 ، 1/0 : 1 و 03/0 : 1 به عنوان دیواره کپسول­ها بر خواص آنتی­اکسیدانی و ویژگی­های فیزیکوشیمیایی جوانه گندم پروبیوتیک طی 360 روز نگهداری، بررسی شد. سه تیمار شاهد، حاوی همان نسبت­های صمغ­های استفاده شده برای تیمارها، بدون باکتری پروبیوتیک نیز تهیه گردید. جهت مقایسات بهتر و اثر تیمارهای اعمال شده، یک نمونه جوانه گندم خالص نیز در روز اول، صدو هشتاد و سیصدو شصتم همراه با نمونه­های کپسوله شده مورد بررسی و آزمون قرار گرفت. آزمون­ها در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد و تیمارها با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس و مقایسه میانگین‌‌ها با آزمون چند دامنه‌ای دانکن در سطح اطمینان 99 درصد ارزیابی شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که کاربرد صمغ زانتان و مالتودکسترین بعنوان مواد دیواره، سبب بهبود ویژگی­های آنتی اکسیدانی در جوانه گندم کپسوله شده گردید. استفاده از باکتری باسیلوس بادیوس به عنوان پروبیوتیک، باعث کاهش معنی­دار شاخص­های اکسایشی در جوانه گندم شد (01/0>P). باکتری باسیلوس بادیوس بعنوان پروبیوتیکی قوی می­تواند بر افزایش زمان نگهداری جوانه گندم کپسول شده تاثیرگذار باشد. همچنین صمغ زانتان به عنوان ماده­ای مناسب جهت انکپسولاسیون جوانه گندم جهت افزایش ماندگاری پیشنهاد می­شود.
 
متن کامل [PDF 2586 kb]   (368 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی غلات و فرآورده ها
دریافت: 1401/6/26 | پذیرش: 1401/9/16 | انتشار: 1402/1/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.