دوره 19، شماره 127 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 127 صفحات 407-395 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khademi O, Vazifeshenas M R, erfani moghadam J. Investigation of quantitative and qualitative characteristics of some commercial pomegranate cultivars in Yazd climatic conditions. FSCT 2022; 19 (127) :395-407
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-61190-fa.html
خادمی اورنگ، وظیفه شناس محمدرضا، عرفانی مقدم جواد. بررسی خصوصیات کمی و کیفی برخی ارقام تجاری انار در شرایط اقلیمی یزد. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (127) :395-407

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-61190-fa.html


1- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران ، o.khademi@shahed.ac.ir
2- بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی یزد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران
3- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
چکیده:   (933 مشاهده)
به­منظور ارزیابی کیفیت و کمیت ارقام مهم تجاری انار ایران در شرایط اقلیمی یزد، میوه­های 12 رقم شامل: ارقام اردستانی مه­ولات، بجستانی، شیشه­کپ فردوس، نادری بادرود، قجاق قم، گل تفتی، شیرین شهوار، رباب نی­ریز، ملس یزدی، ملس ساوه، ملس یوسف­خانی و خزر بردسکن در مرحله بلوغ تجاری برداشت و از نظر صفات مهم کمی و کیفی بررسی شدند. نتایج نشان داد بین ارقام از نظر وزن میوه، خصوصیات رنگ پوست و آریل (CIE L*, a*, b* و زاویه هیو)، مقدار مواد جامد محلول، درصد اسید قابل تیتر، فعالیت آنتی­اکسیدانی و مقدار آنتوسیانین عصاره تفاوت­های مشخصی وجود داشت. در این بین بیشترین وزن میوه در رقم شیرین شهوار اندازه­گیری شد، این رقم همچنین دارای کمترین درصد اسید قابل تیتر و بیشترین شاخص طعم در بین ارقام بوده و رنگ روشنی نیز نشان داد، هرچند روشن­ترین رنگ در بین ارقام در رقم نادری بادرود ارزیابی شد. در همین حال رقم ملس یزدی بر اساس خصوصیات رنگی پوست و آریل، مقدار آنتوسیانین عصاره و خصوصیات طعم بهترین رقم در بین ارقام بود. هرچند ارقامی همانند شیشه­کپ فردوس نیز خصوصیات کیفی مناسبی نشان دادند. همچنین همبستگی بین صفات بررسی و روابط معنی­داری بین خصوصیات رنگ و مقدار آنتوسیانین و یا بین ظرفیت آنتی­اکسیدانی و مقدار فنل و یا مقدار آنتوسیانین مشاهده شد.
 
متن کامل [PDF 1215 kb]   (411 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت میوه و سبزیجات
دریافت: 1401/2/9 | پذیرش: 1401/4/26 | انتشار: 1401/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.