دوره 19، شماره 127 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 127 صفحات 123-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagherifard A, Bagherifard G, Bagheri F. Effects Of Harvesting Hour On Essential Oil Content And Composition Of Capparis spinosa. FSCT 2022; 19 (127) :113-123
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-59110-fa.html
باقری فرد امین الله، باقری فرد گودرز، باقری فرود. تأثیر ساعت برداشت بر ترکیبات و محتوای اسانس گیاه کبر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران 1401; 19 (127) :123-113

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-59110-fa.html


1- دانشگاه ازاد اسلامی. واحد یاسوج ، aminbagherifard@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران
چکیده:   (207 مشاهده)
این مطالعه به منظور استخراج روغن اسانسی گیاه کبر و آنالیز اجزای تشکیل دهنده آن انجام شد. در این مطالعه برای اولین بار ترکیب های شیمیایی اسانس گل و جوانه گل کبر در دو مرحله برداشت شامل قبل از طلوع آفتاب و بعد از طلوع آفتاب با دستگاه GC/MS آنالیز گردید. نتایج آنالیز اسانس نشان داد  30، 20، 27 و 7 ترکیب بترتیب در اسانس جوانه گل بعد از طلوع آفتاب، جوانه گل قبل از طلوع آفتاب، گل باز شده قبل از طلوع آفتاب و گل باز شده بعد از طلوع آفتاب شناسایی شد. ترکیبات ایزوتیوسیاناتی و ترپنی بیشترین درصد ترکیبات را در همه ی نمونه ها شامل بود. ترکیب اصلی تشکیل دهنده نمونه های اسانس Isobutyl isothiosyanate بود. تعداد 17 ترکیب در نمونه های گل و جوانه گل بعد از طلوع خورشید با هم مشترک بودند. همچنین نتایج نشان داد که ترکیب کارواکرول در نمونه های برداشت شده در اسانس گل و جوانه گل بعد از طلوع آفتاب ترکیب غالب بود. با توجه به نتایج این تحقیق بسته به نوع ترکیب مورد نظر روش برداشت از اندام های گیاه کبر می تواند متفاوت باشد.
متن کامل [PDF 450 kb]   (11 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1400/11/9 | پذیرش: 1401/3/31 | انتشار: 1401/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.