Babaei Sarvinehbaghi M, ahmadi M, shiran M R, Azizkhani M. Effect of encapsulated nanoemulsion of onion extract in alyssum homolocarpum and lepidium sativum seed gum on beef fillet preservation. FSCT 2022; 19 (127) :1-12
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53273-fa.html
بابایی سروینه باغی معصومه، احمدی محمد، شیران محمدرضا، عزیزخانی مریم. بررسی اثر نانوامولسیون عصاره پیاز محصور شده در صمغ قدومه شیرازی و دانه شاهی بر نگهداری فیله گوشت گاو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (127) :1-12
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-53273-fa.html
1- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل، ایران
2- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل، ایران ، m.ahmadi@iauamol.ac.ir
3- - دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
4- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دام پزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
چکیده: (1733 مشاهده)
در این مطالعه ، صمغ دانه قدومه شیرازی و صمغ دانه شاهی در نسبت های مختلف ۱: ۰ ، ۱: ۱ و ۰: ۱ برای ریزپوشانی عصاره پیاز قرمز (ROE) پوشش گوشت به روش غوطه وری استفاده شد. غلظت های مختلف ROE (۴۰۰ ، ۸۰۰ ، ۱۲۰۰ و ۱۶۰۰ ppm) فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی را به دلیل ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی نشان دادند. از نظر میانگین اندازه، کمترین اندازه ذرات در ROE محصور شده در صمغ قدومه شیرازی (۳/۸۹ ± ۴/۷ نانومتر) مشاهده شد و نانو امولسیون تهیه شده در صمغ دانه شاهی بالاتر اندازه ذرات (۳/۲ ± ۷/۱۴۵ نانومتر) را داشتند. پتانسیل زتا منفی در تمام نانو امولسیون ها مشاهده شد. نمونه های گوشت به مدت ۲۰ روز در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شدند و مقادیر عدد اسید تیوباربیتوریک، شاخص های رنگیL* ، a* ، b*، شمارش کلی باکتری ها، در فواصل ۴ روزه بررسی شد. نتایج نشان داد که ROE کپسوله شده در صمغ دانه شاهی و قدومه شیرازی در به تاخیر انداختن واکنشهای شیمیایی میکروبی فیله گوشت پوشش دهی شده کارآمدتر بود و به دلیل کاهش رشد باکتری ها، کاهش عدد تیوباربیتوریک و رشد میکروبی، ماندگاری از ۴ روز به ۱۶ روز افزایش یافت. این مطالعه تایید کرد که ROE کپسوله شده در پوشش ترکیبی صمغ دانه شاهی و قدومه شیرازی، یک پوشش بالقوه برای بهبود کیفیت و ماندگاری فیله گوشت گاو است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1400/3/23 | پذیرش: 1401/1/21 | انتشار: 1401/6/10