دوره 18، شماره 119 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 119 صفحات 182-169 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajivand-Ghasemabadi S, Zare Bavani M, Noshad M. The Influence of Gelatin, Aloe Gel and Chitosan Coatings on Physicochemical Characteristics of Fresh-cut Persian Shallot during Storage. FSCT 2021; 18 (119) :169-182
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41772-fa.html
حاجی‌وند قاسم‌آبادی شکوه، زارع بوانی محمدرضا، نوشاد محمد. تأثیر پوشش‌های ژلاتین، ژل صبرزرد و کیتوزان بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی برش‌های تازه موسیر ایرانی در طی انبارمانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (119) :169-182

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41772-fa.html


1- گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران،
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mzarebavany@gmail.com
3- گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (1742 مشاهده)
گیاه موسیر ایرانی یک سبزی و درعین‌حال یک گیاه دارویی کمیاب با عمر ماندگاری کم است. پوشش‌‌‌های خوراکی موجب افزایش عمر نگهداری و باعث حفظ ویژگی‌های کمی و کیفی برخی محصولات سبزی در مرحله پس از برداشت می‌شود. در این پژوهش تأثیر مقادیر مختلف کیتوزان (5/0، 1 و 2 درصد)، ژلاتین (25/0، 5/0 و 1 درصد) و ژل صبر زرد (50، 75 و 100 درصد) بر برخی ویژگی‌های کمی و کیفی برش‌های تازه پیاز موسیر ایرانی طی مدت 14 روز نگه‌داری در شرایط سردخانه‌ای (دمای 1±4 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 80-75 درصد) موردبررسی قرار گرفت. میزان کاهش وزن، pH، شاخص طعم و مواد جامد محلول کل در تیمارهای پوششی طی دوره انبارمانی در مقایسه با نمونه شاهد به‌طور معنی‌داری کم‌تر و میزان اسید آسکوربیک، اسیدیته قابل تیتر، اسید پیروویک، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل، فنل کل و قندهای محلول، بیشتر بود. در این پژوهش مشاهده شد که پوشش‌‌های خوراکی کیتوزان (2 درصد)، ژلاتین (1 درصد) و صبر زرد (100 درصد) به ترتیب بیشترین تأثیر را در حفظ ماندگاری و خواص کیفی برش‌های تازه پیاز موسیر ایرانی داشتند. بر اساس یافته‌های به‌دست‌آمده از این پژوهش پوشش کیتوزان (2 درصد) به‌عنوان پوشش خوراکی مناسب‌تر برای برش‌های تازه پیاز موسیر ایرانی قابل توصیه می‌باشد.
متن کامل [PDF 393 kb]   (943 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1399/1/14 | پذیرش: 1399/11/25 | انتشار: 1400/10/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.