emamifar A, Mohamadizadeh M. Influence of sonication and antimicrobial packaging-based nano-ZnO on inactivation of S. cerevisiae and E. coli in strawberry juice during storage. FSCT 2020; 17 (101) :59-70
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41146-fa.html
امامی فر آریو، محمدی زاده مهری. اثر فراصوت و بسته بندی های ضد میکروبی حاوی نانو اکسید روی بر غیر فعال سازی ساکارومایسز سرویزیه و اشرشیاکلی در آب توت فرنگی طی انبار داری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (101) :59-70
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-41146-fa.html
1- عضو هیات علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه بوعلی سینا ، a.emamifar@basu.ac.ir
2- دانشگاه آزاد سنندج
چکیده: (4325 مشاهده)
تاثیر ترکیبی استفاده از فراصوت با شدت 400 وات و فرکانس 24 کیلوهرتز (4 و 12 دقیقه) به همراه بکارگیری بسته بندیهای ضدمیکروبی ساخته شده از پلی اتیلن سبک حاوی نانوذرات اکسیدروی (3 درصد وزنی-وزنی) شامل تیمارهای، 4 دقیقه تیمار فراصوت و بسته بندی پلی اتیلنی خالص، 12 دقیقه تیمار فراصوت و بسته بندی پلی اتیلنی خالص، 4 دقیقه تیمار فراصوت و بسته بندی ضدمیکروبی نانو ساختار، 12 دقیقه تیمار فراصوت و بسته بندی ضد میکروبی نانوساختار و بسته بندی پلی اتیلنی خالص (شاهد)، بر میزان غیر فعالسازی ساکارومایسز سرویزیه (شاخص فساد) و اشرشیا کلی ( شاخص بیماری زایی) تلقیح شده در آب توت فرنگی در دمای 4 درجه سانتی گراد و طی 4، 8، 12، 16 و 20 روز انبارداری بررسی گردید. تیمار فراصوت (در هر دو زمان 4 و 12 دقیقه) تاثیر معنیداری بر کاهش جمعیت ساکارومایسز سرویزیه و اشرشیاکلی داشت (p < 0.05). همچنین مقاومت ساکاروومایسز سرویزیه بر اساس (D value)، نسبت به نمونههای فاقد تیمار فراصوت به امواج فراصوت در مقایسه با اشرشیاکلی درمحیط آب توت فرنگی بیشتر بود. استفاده از تیمار 12 دقیقه فراصوت و بسته بندی ضد میکروبی نانو ساختار بیشترین کاهش را در جمعیت ساکارومایسز سرویزیه و اشرشیاکلی تلقیح شده در آب توت فرنگی طی 20 روز انبارداری در مقایسه با سایر تیمارها و نمونه شاهد نشان داد (p < 0.05). استفاده از بسته بندیهای ضدمیکروبی حاوی نانوذرات اکسید روی به عنوان یک هردل پس از تیمار فراصوت کوتاه مدت به عنوان هردل دوم اثر هم افزایی مناسبی در به تاخیر انداختن رشد میکروارگانیسمها در آب توت فرنگی طی نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد داشت.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فناوری نانو در صنایع غذایی(نانو فرآوری،نانوکپسولاسیون،نانوامولسیون و...) دریافت: 1398/12/13 | پذیرش: 1399/2/13 | انتشار: 1399/3/10