دوره 17، شماره 108 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 108 صفحات 193-179 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

pirouzifard M, Ashrafi Yorghanlu R, Hemmati H. Evaluatuion of physical, structural and antioxidative properties of potato starch edible film containing zedo gum and salvia officinalis essential oil and its effect on the oxidative stability of virgin olive oil. FSCT 2021; 17 (108) :179-193
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-36024-fa.html
پیروزی فرد مهلا، اشرفی یورقانلو رقیه، همتی هاله. بررسی خصوصیات فیزیکی، ساختاری و آنتی اکسیدانی فیلم‌ نشاسته سیب‌ زمینی حاوی صمغ زدو و اسانس مریم‌گلی و تاثیر آن بر پایداری اکسیداتیو روغن زیتون بکر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (108) :179-193

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-36024-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی موسسه آموزش عالی آفاق ارومیه ، M.Pirouzifard2016@yahoo.com
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی آموزشکده فنی دختران ارومیه، دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان غربی. نشانی پستی: خیابان حافظ آموزشکده فنی دختران ارومیه
3- دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، مدرس گروه صنایع غذایی آموزشکده فنی دختران ارومیه، دانشگاه فنی و حرفه ای استان آذربایجان غربی.
چکیده:   (1755 مشاهده)
هدف از این پژوهش، بررسی خصوصیات فیزیکی، ساختاری و آنتی اکسیدانی فیلم  فعال تهیه شده از نشاسته، صمغ زدو و اسانس مریم گلی و تاثیر آن بر میزان مقاومت اکسیداتیو روغن زیتون می باشد. به همین منظور، فیلم های فعال بر پایه نشاسته سیب زمینی، با دو متغیر صمغ زدو در سطوح مختلف (5/0%، 1% و 5/1%) و اسانس مریم گلی در سطوح (ppm 0، 250 و 500) تهیه شدند. نتایج طیف سنجی بیانگر ایجاد پیوندهای CH،  CH2 و CH3 بین نشاسته و صمغ و همچنین وجود ترکیبات آروماتیک اسانس بود. با افزوده شدن غلظت های بیشتر از صمغ زدو و اسانس، میزان ضخامت فیلم ها افزایش یافته و سبب افزایش کدورت و کاهش میزان عبور نور از فیلم ها شد. نمونه حاوی 5/1 % صمغ زدو و ppm 500 اسانس بیشترین میزان ضخامت و کدورت را بین نمونه های دیگر داشت. با افزایش غلظت اسانس، خاصیت آنتی اکسیدانی فیلم ها افزایش یافت به گونه ای که نمونه حاوی 5/1 % صمغ زدو و  ppm 500 اسانس بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی به میزان 3/68% را دارا بود. نتایج آزمون پایداری در برابر اکسایش روغن زیتون بکر بر پایه آزمون هایی همچون عدد اسیدی، عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید نشان داد تفاوت معنی‏داری (05/0>P) بین فیلم حاوی اسانس با غلظت ppm 500 با نمونه حاوی آنتی اکسیدان سنتزی (TBHQ) وجود ندارد. فیلم نشاسته حاوی صمغ و اسانس مریم‏گلی به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی مناسب، تأثیر مثبتی بر کاهش روند اکسایش روغن زیتون داشته و می‏تواند جایگزین مناسبی برای استفاده از آنتی‏اکسیدان های سنتزی باشد.
 
متن کامل [PDF 2753 kb]   (1214 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1398/6/7 | پذیرش: 1399/6/17 | انتشار: 1399/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.