دوره 2، شماره 6 - ( 1384 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 94-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of high presure isostatic on metabolic activity and morfulogy of yeast (saccharomyces cerevisiae). FSCT. 2005; 2 (6) :81-94
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3444-fa.html
اثر فشار ایزو استاتیک بالا بر فعالیت های متابولیکی و ریخت شناسی مخمر Saccharomyces cerevisiae. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1384; 2 (6) :94-81

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-3444-fa.html


چکیده:   (4130 مشاهده)

استفاده از فشار ایزو استاتیک بالا در تحقیقات بیولوژیک و مواد غذایی در دهه اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته است. در این پژوهش به منظور بررسی اثر فشار ایزو استاتیک بر فعالیت متابولیکی مخمر ابتدا سویه خالص تجارتی مخمر  Saccharomyces cerevisiaeرا به مدت 5، 10و 15 دقیقه تحت فشارهای 50 ، 75 ، 100، 125و 150 مگاپاسکال قرار داده و یک نمونه نیز به عنوان شاهد و بدون اعمال فشار نگهداری گردید. کلیه نمونه ها پس از 24 ساعت نگهداری در 4°C از نظر تعداد پرگنه در واحد حجم (CFU)، فعالیت آنزیمی و تغییرات ریخت شناسی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج پس از تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که فشار 50MPa هیچ تاثیری بر مخمر نداشته اما فعالیت آنزیمی مخمر تحت اثر فشارهای 75 و100 مگاپاسکال در مدت 10 و 15 دقیقه اعمال فشار به میزان قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. با اینحال تصاویر میکرو گراف الکترونی به روش اسکن میکروسکوپ الکترونی (SEM) حاکی از تغییرات شدید سلول تحت اثر فشار MPa 100 علیرغم افزایش فعالیت مخمر می باشد. میزان فعالیت آنزیمی مخمر تحت اثر اعمال فشارهای 125 و150 مگاپاسکال کاهش یافته و تعداد پرگنه در واحد حجم به اندازه حداقل یک چرخه لگاریتمی کاهش نشان می دهد که این اثرات می تواند ناشی از تغییرات شدید ساختمان سلول مخمر تحت اثر  اعمال فشارهای 100، 125 و 150مگاپاسکال باشد. هم چنین بررسی ریخت شناسی سلولی مخمر پس از یک ماه نگهداری در 4°C نشان داد که کلیه نمونه های تیمار شده با فشار تجزیه شده و از بین رفته اند.

متن کامل [PDF 1501 kb]   (3137 دریافت)    

دریافت: 1384/6/14 | پذیرش: 1384/7/14 | انتشار: 1384/8/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.