دوره 17، شماره 99 - ( 1399 )                   جلد 17 شماره 99 صفحات 152-147 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Homayouni Rad A, khaleghi M, Servat H, Iraji Z. valuation of Anti-Oxidant Activity of sumac powder (Rhus coriaria L.) using DPPH Method. FSCT 2020; 17 (99) :147-152
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33440-fa.html
همایونی راد عزیز، خالقی مهسا، ثروت حسین، ایرجی زینب. سنجش فعالیت آنتی‌اکسیدانی پودر سماق (Rhus coriaria L. ) با استفاده از روش DPPH. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1399; 17 (99) :147-152

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-33440-fa.html


1- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.2-کمیته تحقیق دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران. ، khaleghim@tbzmed.ac.ir
3- کارشناس آزمایشگاه، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
4- کارشناسی ارشد آمارزیستی، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
چکیده:   (3749 مشاهده)

مقدمه: گیاهان دارویی یکی از منابع مهم آنتی­اکسیدان­های طبیعی هستند، آنتی­ اکسیدان­های موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو و حفظ سلامت حائز اهمیت هستند.
هدف: در این مطالعه میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی پودر سماق قرمز  و قهوه­ ای  بومی منطقه هوراند آذربایجان شرقی را بررسی و نتایج بدست آمده با ویتامین C مقایسه شدند.
مواد و روش­ها: در مطالعه پایه حاضر، بخش های مخصوص گیاه سماق بعد از برداشت، در دمای اتاق خشک و با استفاده از آسیاب به پودر تبدیل گردید و فعالیت آنتی­اکسیدانی هریک از پودرها­ی حل شده در متانول، بعد از تهیه غلظت هایppm 5/12، 25، 50 ،  75  از  پودر سماق  با استفاده از رادیکال آزادDPPH ، در طول موج nm517 اندازه گیری شده است. در نهایت IC50 نمونه­ها و استاندارد به عنوان شاخص مقایسه گردید.
یافته­ها: نتایج بدست آمده نشان دادند که، پودر سماق قهوه­ ای  (14/912IC50=) در مقایسه با پودر سماق قرمز (27/385IC50=) ، فعالیّت آنتی اکسیدانی بالاتری دارد،  که در مقایسه با ویتامین C (708/ (IC50=6کمتر می باشد.
نتیجه­ گیری: پودر سماق قهوه­ای در مقایسه با  پودر سماق قرمز دارای اثر آنتی اکسیدانی قوی تری می باشد.، که  مصرف هر دو ماده غذایی و بویژه سماق قهوه ای می­تواند در بهبود دفاع آنتی اکسیدانی بدن مـوثرباشد.
 
متن کامل [PDF 177 kb]   (1357 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کوتاه | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1398/3/9 | پذیرش: 1398/12/3 | انتشار: 1399/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.